Uutiset

Huhtala kahmi SM-kultamitaleita

Hämeenlinnlainen penkkipunnertaja Sami Huhtala oli hyvässä iskussa Rovaniemellä viikonloppuna käydyissä penkkipunnerruksen SM-kisoissa. Huhtala voitti omassa painoluokassaan 125 kiloa sekä yleisen että mastersien sarjan raakapenkkipunnerruksen ja varustepenkin SM-kultaa.

Varustepenkissä Huhtala teki uuden FPO-liiton Suomen ennätyksen ja GPC-liiton maailmanennätyksen tuloksella 310,5 kiloa. Hän oli myös varustepenkin paras nostaja pisteissä niin yleisessä kuin masters-sarjassakin.

– Ensimmäinen kisa, mihin olen tyytyväinen. Tarkoituksena oli tehdä uusi maailmanennätys ja parantaa sitä vain tarvittavalla puolella kilolla. Nostot olivat helppoja, eikä minun tarvinnut edes repiä tai säädellä paitaa yhtään. Varaa jäi vielä, Huhtala sanoi.

Hänen seuraava iso tavoitteensa on marraskuussa Portugalin Maiassa käytävät MM-kilpailut.

– Katsotaan mitä siellä tapahtuu. Portugalissa taistellaan tietysti tittelistä ja painomäärät ovat eri asia. Täytyy katsoa, jos tähän väliin löytyisi joku pienempi kisa, jossa pääsisi tekemään oikein tulostakin ja katsomaan, mihin rahkeet riittävät. 340–350:n hujakoille olisi tarkoitus päästä. Tälläkin paidalla olen ottanut tuuman lankulla eli tuuma rinnan yläpuolelta salilla 380 kiloa. Voimasta se ei ole kiinni, vaan minulla on ollut vähän tekniikkaongelmia, mutta pikkuhiljaa yritän saada tekniikan toimimaan ilman lankkuakin, Huhtala kertoi.

Huhtala aloittaa valmistautumisen MM-kisoihin ensi viikolla.

– Ensin teen perusvoimaa nelisen viikkoa, jonka jälkeen lyhentelen sarjoja ja haen piikkauksen marraskuulle. Ei tässä hirveästi lepuutella, hän muistutti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020