fbpx
Uutiset

Huhtamäen kovat muovit siirtyivät ostajayritykselle

Huhtamäen kovien muovipakkausten liiketoiminta on siirtynyt Sun European Partners LLP -pääomasijoitusyhtiölle. Kaupalle on saatu kaikkien Euroopan maiden kilpailuviranomaisten lupa.

Ostajalle ovat Hämeenlinnasta siirtyneet Kantolan tehdas ja osa Käikälän tehtaasta. Tehtaiden noin 300 työntekijää ovat siirtyneet Huhtamäeltä ostajalle.

Sun European Partnersin ostamaa Suomen liiketoiminta hoidetaan edelleen Huhtamäki Consumer Goods Oy:n nimellä. Yhtiötä johtaa liiketoimintajohtaja Marita Jaatinen.

– Varmasti emme käytä jatkossa Huhtamäen nimeä. Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana järjestellään nimet, logot ynnä muut. Ajatuksia on, mutta mitään ei ole lyöty lukkoon, kertoo Jaatinen.

Ostaja pääsee nyt vasta aloittamaan järjestelyt ostetun liiketoiminnan sisällä. On organisoitava liiketoiminnan johto johtajineen ja hallituksineen.

Hämeenlinnan Käikälän tehtaalla Huhtamäen ja Sun European Partnersin liiketoiminta on jo erotettu toisistaan.

– Aloitimme liiketoiminnan erottamisen jo vuonna 2008. Se vei aikaa, Huhtamäki-konsernin talousjohtaja Timo Salonen sanoo.

Huhtamäki ilmoitti tuolloin, että sen Euroopan kovat muovipakkaukset ovat myynnissä. Suomen toiminta jaettiin Huhtamäki Consumer Goods ja Huhtamäki Food Service Finland -yhtiöiksi. Huhtamäelle Food Service -yhtiöön jäi suunnitelleen yhtä paljon työntekijöitä kuin siirtyi Sun European Partnersille.

– Hämeenlinnan tutkimuskeskus jatkaa osana Huhtamäkeä. Keskuksessa on muutamia ihmisiä ja se on integroitu tuotantoon, kertoo Salonen.

Sun European Partnersin rahaston osti Huhtamäeltä kaikkiaan 160 miljoonan euron liiketoiminnan, jota pyörittämään on palkattu 1100 työntekijää. Tuotantoa on neljässä eri maassa. Kaupan mukana siirtyi myös kahden maan myyntiyksiköt. (HäSa)

Menot