Uutiset

Huijarikaksikko kaupitteli ovella kaitaliinaa ja vei vanhuksen pankkikortin – Poliisi: Tuntemattomia ei pidä ikinä päästää sisälle

Poliisi: Tuntemattomia ei pidä ikinä päästää sisälle.
Poliisi tutkii törkeää ryöstöä koskevaa epäilyä Forssassa. Kuva: JUSSI LEINONEN
Kuvituskuva: Jussi Leinonen

Vanhus päästi lauantaina kotiinsa kaupustelijoiksi esittäytyneen naiskaksikon, joka möi hänelle kaitaliinan, mutta veivät häneltä samalla pankkikortin, Hämeen poliisista kerrotaan.

Naiset kertoivat myyvänsä tuotteita kerätäkseen rahaa tulevaa luokkaretkeä varten. Uhri päästi heidät kotiinsa, koska katsoi kaksikon keräävän rahaa hyvää tarkoitusta varten.

Naisten asunnosta jo poistuttua vanhus havaitsi, että kaupustelijat veivät mennessään muun muassa hänen pankkikorttinsa, jolla tehtiin käteisnosto paikalliselta automaatilta hetkeä myöhemmin.

Vanhuksen mukaan vaikutti siltä, että naiset olivat vanhempia kuin 16-vuotiaita, minkä ikäisiksi he tekeytyivät.

Molemmat olivat puhuneet selkeää suomen kieltä, toinen tekijöistä oli ollut tukevampi, toista pidempi ja tummatukkainen ja toinen pienempikokoinen ruskeasilmäinen.

Samana päivänä paria tuntia aiemmin oli samoihin tuntomerkkeihin sopiva naiskaksikko käynyt toisenkin vanhuksen ovikelloa soittamassa.

He pääsivät sisätiloihin tekeytymällä ”hoitajaharjoittelijoiksi”. Kaksikko poistui asunnosta vauhdilla, kun kodinhoitaja saapui paikalle.

Poliisi epäilee, että kyseinen naiskaksikko on tehnyt useita samankaltaisia tekoja, jotka ovat kohdistuen vanhuksiin. Todennäköisesti poliisin tietoon kaikki tapaukset eivät ole edes päätyneet.

Poliisi pyytää havaintoja kyseisestä naiskaksikosta ja heidän liikkeistään Sysmän seudulla ja lähialueilla. Asiaan liittyvistä havainnoista voi ilmoittaa poliisille numeroon 0295437444.

Poliisista myös muistutetaan, ettei tuntemattomia kaupustelijoita tulisi päästää asuntoon sisälle.

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic