Uutiset

Huikea tuuri pelasti kolarissa kolmostiellä

Kaksi naista säilyi vammoitta uskomattoman tuurin ja auton turvalaitteiden ansiosta kolarissa moottoritiellä Iittalassa torstaina iltapäivällä.

Etelän suuntaan matkannut farmari-Mersu törmäsi tien laitaan pysäköidyn Opelin perään noin sadan kilometrin tuntinopeudella. Autot romuttuivat, mutta kukaan ei edes loukkaantunut. Kolari sattui noin puolitoista kilometriä Iittalan liittymän pohjoispuolella.

Vian takia tien sivuun selvästi ajoradan ulkopuolelle pysäköidyn Opelin naiskuljettaja oli menossa viemään varoituskolmiota, kun törmäys tapahtui.

Päivystävä palomestari Markku Lauronen Kanta-Hämeen pelastuslaitoksesta sanoo, että naisen pelasti se, ettei hän istunut autossa odottamassa apua.

-Nainen oli menossa viemään kolmiota parin sadan metrin päähän. Kun hän oli kävellyt sata metriä, takaa kuului kova pamaus, Lauronen kertoo.

Pysäköityyn autoon törmänneen Mersun naiskuljettaja selvisi rysäyksestä lähinnä säikähdyksellä auton turvalaitteiden ansiosta. Kaikki turvatyynyt laukesivat. Autot osuivat toisiinsa noin 30 sentin leveydeltä, mikä myös vähensi törmäysenergiaa.

Törmäyksen syy ei tuoreeltaan ollut tiedossa. (HäSa)