Uutiset

Huippuliikemies kannustaa löhöilyyn

Meidän on tehtävä enemmän töitä. Kahdeksan tuntia päivässä ei välttämättä riitä!

Näin julisti luennoitsijaguru Jari Sarasvuo taannoin Suomi Areenassa.

Microsoftin asiakasillasta rapakon takaa kantautui samanaikaisesti Sarasvuon teesit täysin tyrmännyt viesti.

Miljardiomaisuuden koonnut Virgin Groupin perustaja Richard Branson kannusti ihmisiä pitämään palkattomia lomia tai heittäytymään osa-aikaiseksi.

Miljardöörin mielestä elämä on liian lyhyt uhrattavaksi pelkkään työntekoon.

Lapsistakin kasvaa tasapainoisempia, kun vanhemmat antavat heille aikaa nykyistä enemmän, hän hehkutti.

Kumpaa puhujaa pitäisi uskoa?

Jos uskottavuuden mittariksi otetaan se, kumpi on onnistunut keräämään enemmän maallista mammonaa osakkeina ja muina omistuksina, kallistuu vaaka vahvasti tuon brittimiljardöörin puoleen.

Hän on koonnut miljardeja, Sarasvuo vain kymmeniä miljoonia.

Jos vastakkaisia mielipiteitä ajattelee siltä pohjalta, että kumpaa haluaisi uskoa, niin Sarasvuon luterilaiseen työn etikkaan pohjautuville mielipiteille sanoo mieluusti hyvästit.

Puhuiko Branson vain provosoidakseen liituraitaista kuulijakuntaa? Tuskin siitä oli kyse. Hän vain lähestyy työn tekemistä totutusta poikkeavasta näkökulmasta.

Miksi seurata työhön käytettyä aikaa, koska vain se merkitsee, miten paljon ja miten laadukasta saa aikaan. Hyvin levännyt, tasapainoinen ja innostunut ihminen tekee vähemmässäkin ajassa enemmän ja laadukkaammin kuin pakkotahtinen raataja.

Työelämän murros on ollut kahden viime vuosikymmenen aikana valtava. Tavaran valmistaminen tehtaissa on vaihtunut monin paikoin tietotyöksi, aineettomien hyödykkeiden valmistamiseksi.

Tällainen työ vaatii jatkuvaa ideointia, työtapojen muuttamista ja toistuvaa uudistumista. Sitä pitää tehdä kirkkailla aivoilla innosta puhkuen. Muuten ei tulosta synny.

Aina voi sopia työajasta. Innostusta ja työn iloa, ilmapiiriä, jossa ideat lähtevät lentoon ja muutos koetaan enemmän mahdollisuudeksi kuin uhaksi, ei voi sopimuksin sopia eikä rahalla ostaa. Sen pitää työyhteisön ansaita.

Hyvä johtaminen, jossa työntekijän arvostaminen, keskinäinen luottamus ja avoimuus ovat keskeisellä sijalla, luo hyvät eväät onnistumiselle.

Bransonin mielestä ihmiset tekevät uskomattoman tehokkaasti töitä, kun heille annetaan vapautta ja osoitetaan luottamusta.

Ihan huonoja työkaluja eivät nuo ole myöskään työssä jaksamiseen.

Suomalaisten työyhteisöjen arki ja miljardöörin puheet kohtaavat äärimmäisen huonosti. Paljon kertoo sekin, että parhaassa työiässä olevista jopa puolet kokee jaksamisongelmia ja työuupumukseen tai masennukseen sairastuneiden joukko kasvaa kaiken aikaa.