Uutiset

Huipputerävä kuva on lähivuosina television arkipäivää

Digi-tv-lähetykset ovat parantaneet kuvanlaatua jo jonkin verran, mutta lähivuosien HDTV- eli teräväpiirtotelevisio on suuri harppaus vielä parempaan. Kuvan tarkkuus nousee jopa moninkertaiseksi nykyiseen verrattuna.

Pulskilla perustelkkareilla ja nykyisillä digibokseilla HDTV:stä ei hyödy, vaan uudet laitteet on hankittava. Uudenlainen digisovitin onkin koko homman suuri mutta. Niitä kun ei ole vielä Suomen markkinoilla. Tänä vuonna niitä on ilmeisesti tulossa.

– Nykyisillä digibokseilla HDTV-lähetyksiä ei pysty katsomaan. Kovasti on lupailtu, että uusia bokseja tulisi vielä tänä vuonna markkinoille. Niiden hinta on arviolta 400 euroa, mutta en osaa sanoa, millaisilla ominaisuuksilla tuon hintaluokan boksit on varustettu, osastovastaava Jens Willadsen Hämeenlinnan Anttilan Mustasta Pörssistä tietää.

Ihan heti ei kuitenkaan tarvitse polvistua uuden teknologian edessä ja rynnistää elektroniikkaliikkeeseen tyhjentämään lompakkoaan. Nimittäin HDTV-lähetykset eivät käytännössä ole laajemmin mahdollisia vuosiin. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020