Uutiset

Hukarin nuorisotalo päivitetään 2000-luvulle

-Täällä alkoi kaikki olla jo aika retroa. Tiloihin saadaan uusi ilme ja avaruutta, kun sokkeloita puretaan, seiniä maalataan ja kalusteet uusitaan.

Näin kuvailee Iittalassa sijaitsevan Hukarin nuorisotalon remonttia Kalvolan NuVan eli nuorten vaikuttajaryhmän puheenjohtaja Jesse Kumpulainen.

Hukari suljettiin remontin takia pääsiäisen jälkeen, ja kesän aikana se päivitetään 2000-luvulle. Ajatus remontista esitettiin toissa syksynä Kalvolassa järjestetyssä V-päivässä, jossa nuoret ja päättäjät kohtasivat.

-Sen jälkeen remonttia on suunniteltu porukalla ja on mietitty, mitä kaikkea täällä pystyy tekemään. Muiltakin käyttäjiltä on kyselty toiveita, kertovat Kumpulainen sekä ryhmän varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Aaltonen.

Remontti tehdään kaupungin kunnostusmäärärahalla, ja opetusministeriö myönsi varustehankintoihin 6 000 euron avustuksen. Varusteiden kustannusarvio on 12 000 euroa, eli avustus kattaa siitä puolet.

Kalvolassa järjestetään sunnuntaina 13. kesäkuuta Hukarin lenkki eli noin 6 kilometrin mittainen liikuntakierros. Sen osallistumismaksuilla (5 e/henkilö, 20e/yhdistys) kartutetaan Hukarin nuorisotalon varustekassaa.

Päivän lehti

3.4.2020