fbpx
Uutiset

Hukkareissu Helsinkiin

Opettajankoulutuslaitoksiensa puolesta taistelevien Hämeenlinnan, Savonlinnan ja Rauman seudun edustajien piti tiistaina luovuttaa kannanottonsa valtioneuvoston kanslian valtiosihteerille Mika Rossille. Toisin kävi.

Tilaisuuden alkaessa kello 11 eduskunnan lisärakennuksen Vaahtera-kabinetissa ovat paikalla Kanta-Hämeen maakuntajohtaja Juhani Honka, Etelä-Savon maakuntajohtaja Matti Viialainen, Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja kansanedustaja, Hämeen liiton hallituksen puheenjohtaja Johannes Koskinen. Pian sisälle saapuvat Satakuntaliiton maakuntajohtaja Pertti Rajala ja Rauman kaupunginjohtaja Arno Miettinen, jotka kertovat juosseensa myöhässä saapuneelta junalta.

-Turhaan juostiin, kun valtiosihteerikään ei ole vielä ehtinyt paikalle, tulijat naurahtavat hengästyneinä.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Tapani Hellstén ei ole paikalla, hän on ilmoittanut hyvissä ajoin esteestä.

-Mutta kyllä hän hengessä on vahvasti mukana, paikallaolijat vakuuttavat.


Lisää nimiä?paperiin

Kun Rossia on odotettu reilu vartti, delegaatio istahtaa pöytään nauttimaan kahvista ja sämpylöistä. Savonlinnan kaupunginjohtaja soittaa valtioneuvoston kansliaan ja tiedottaa sen jälkeen hieman hämmentyneenä seurueelle.

-Tässä on nyt varmaan jokin sekaannus. Valtiosihteeri onkin nyt johtamassa puhetta Venäjä-foorumissa. Se loppuu kello 12, hän kertoo.

Joukko päättää jäädä odottelemaan kannanottonsa vastaanottajaa ja alkaa keskustella itse asiasta. Päätetään, että nyt luovutettavan adressin lisäksi Etelä-Savon maakuntajohtaja Viialainen kerään seutujen kansanedustajien allekirjoitukset samaiseen paperiin, joka lähetetään myöhemmin opetus- ja valtiovarainministereille sekä puolueiden hallitusohjelmien laatijoille.

Juhani Honka kertoo akuuteimmin uhanalaisena olevan Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen tilanteesta.

-Tampereelta on viestitetty, että Hämeenlinnan yksikkö voi olla olemassa, jos se tuo yliopistolle selvää lisäarvoa: jotain uutta, kansainvälistä ja aluevaikuttavuutta. Olemme varautuneet siihen, että kun yliopiston selvitysryhmä saa parin kuukauden kuluttua työnsä valmiiksi, myös me tulemme julkisuuteen oman vaihtoehtomme kanssa, Honka sanoo viitaten Hämeen liiton malliin, jossa korostetaan okl:n, ammatillisen opettajakorkeakoulun sekä ammattikasvatuksen tutkimuskeskuksen välisiä synergiahyötyjä.


Perästä?kuuluu

Kello käy jo kahtatoista. Honka pahoittelee joutuvansa lähtemään, sillä hänen on oltava Hämeenlinnassa yhdeltä. Myös Koskinen kertoo poistuvansa paikalta hetkiseksi, sillä viereisessä rakennuksessa on alkamassa eduskunnan täysistunto.

Pikkuparlamentin henkilökunta käy ilmoittamassa, että kabinetin varaus päättyy ja seurueen täytyy etsiä uusi paikka.

Se löytyy viereisestä ruokalasta, josta valitaan mahdollisimman suuri pöytä, jonka ääreen jäljellejääneet herrat istahtavat.

Kuluu puoli tuntia. Laine tarttuu jälleen puhelimeensa. Puhelu on lyhyt. Rossi ei tule.

-Ei tämä ole kuulemma edes valtiosihteerin kalenterissa, hän selvittää seurueelle.

Joukko nousee ylös lievästi hämillään.

-Näimme nyt kuitenkin toisiamme ja saimme sovittua jatkosta. Lähetämme kannanoton valtiosihteerille, he kertovat poistuessaan rakennuksesta.

Paluukyyti maakuntiin lähtee tunnin kuluttua. (HäSa)

Menot