fbpx
Uutiset

Humalainen kaahasi ja vastusti poliisia

Kangasalalainen nelikymppinen mies jäi moottoritiellä kiinni ylinopeudesta keskiviikkoiltana kymmenen aikaan. Mies ajoi pakettiautollaan moottoritiellä 154 kilometrin tuntinopeudella.

Poliisi lähti autoilijan perään ja yritti pysäyttää sen, mutta autoilija ei välittänyt polisiin pysäytysmerkistä. Mies kääntyi moottoritieltä valtatie 10:lle kohti Turkua. Kuljettaja jatkoi matkaansa Aleksis Kiven kadun liittymästä ylös ja edelleen Asentajantielle erään teollisuuskiinteistön pihaan.

Tässä vaiheessa mies ruuvasi autonsa ikkunan auki ja huusi poliiseille “väistykää”. Sen jälkeen mies peruutti autonsa parkkiin.

– Ennen kiinniottoa mies päätti vielä laittaa poliisipartiolle vastaan. Mies uhkasi poliisia niin kutsutulla rattipoljintangolla eli rattiin ja polkimiin kiinnitettävällä, auton varastamista estävällä metallitangolla, kertoo ylikonstaapeli Timo Järvenpää.

Lopulta mies saatiin hallintaan ja hän puhalsi 2,2 promillen lukemat.

Alkoholin vuoksi miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, nopeuden johdosta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, poliisille hanttiinlaittaminen on virkamiehen vastustamista ja pysäytysmerkin noudattamatta jättäminen on liikennerikkomus. (HäSa)

Menot