Uutiset

Hummel ja Lajunen polskivat avovesiuinnin suomenmestareiksi

Helsingfors Simsällskapin Armin Hummel kauhoi miesten mestariksi 3 000 metrin matkalla ajalla 39.19 Hämeen linnan edustalla uiduissa avovesiuinnin toisissa SM-kisoissa .

Voittaja ei ollut yllätys, sillä hänen nimissään on reittiennätyksiä sisävesiuinnissa jo monen vuoden takaa. Toiseksi tullut espoolaisen Cetus-seuran Timo Peltola, moninkertainen ratauinnin 800 metrin ja 1500 metrin SM-voittaja, on saanut ratakisoissakin katsella Hummelin perään.

Armin Hummel kehui kovasti tunnelmiaan.

-Hyvin meni kaiken aikaa. Mitään ongelmia ei matkalla ollut, paitsi vesibussin aalloissa oli hieman hankalaa, kun rytmi sekosi.

-Vesikään ei ollut liian kylmää, joten oli oikeastaan ihan hauskaa uida upeissa puitteissa, alusta asti kärkipaikalla viihtynyt Hummel kertoi.

Suunnan pitäminen vaikeaa

Toiseksi tulleen Peltolan harmina oli suunnan pitäminen kohdallaan.

-Kun on tottunut uimaan ratakisoja, missä radat on selvästi merkitty, niin avovedessä olin menossa kaiken aikaa vinoon. Piti vähintään melkein joka toisella vedolla nostaa päätä ja tarkkailla suuntaa, Peltola harmitteli.

-Altaassa olen pistellyt vastaavan matkan 35 minuuttiin testimielessä, joten ajastani 39.37 näkee eron avoveteen. Startissa kaveri pääsi karkuun, enkä päässyt peesiin, josta toki olisi ollut hyötyä, kun veden vastus olisi ollut pienempi, veden lämpöä myös sopivana pitänyt Peltola tunnusti.

Kolmanneksi kisassa tuli viime vuoden hopeamitalisti Severi Allonen ajalla 40.19. Hänen seuransa on Swimming Jyväskylä.

Lajunen uusi mestaruutensa

Swimming Jyväskylää edustava Laura Lajunen joutui viimevuotista tiukemmalle mestaruuden uusimisessa, sillä ero toiseksi tulleeseen supistui paristakymmenestä sekunnista nyt kahteen sekuntiin. Voittajan aika oli 42.04.

Toiseksi tullut Lapuan Virkiän Karoliina Kangas sai ajan 42.06 ja kolmanneksi tullut Vantaan Vesikkojen Benita Haikola ajan 42.28.

-Ensimmäisellä kierroksella uin muiden mukana, mutta toisella lenkillä menin kärkeen ja lisäsin vauhtia siinä toivossa, että pääsisin karkuun, mutta kolmannen kierroksen aikana tunsin, että aivan tuntumassa joku kauhoo.

-Viimeisellä kääntöpaikalla päätin sitten yrittää tosissani, eikä rinnalle tullut uhkaajia, Lajunen kertasi uinnin tapahtumia.

Lajille ?nostetta

Järjestävä seura Riihimäen Uimaseura yhdessä Suomen Uimaliiton ja Suomen Ladun kanssa haluaa saada potkua maailmalla erittäin suuren suosion saaneeseen lajiin.

-Täällä Hämeenlinnassa on erinomaiset puitteet lajille, ja haluaisin vastarannan Vanaveden Vesikkoja myös esittelemään lajiaan uintikisan yhteyteen, kisan vetäjä Pirjo Lappalainen toivoi.

Avovesiuinnin äitinä voidaan pitää kansainvälisen talviuintiliiton puheenjohtajaa Mariia Yrjö-Koskista, jonka ehdotuksesta Riihimäen Uimaseura tarttui syöttiin. (HäSa)