fbpx
Uutiset

Humppilan lomautusvalitus nurin

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt OAJ:n paikallisyhdistyksen valituksen Humppilan opettajien lomautuksista.

OAJ:n Jokioisten-Humppilan paikallisyhdistys valitti Humppilan sivistyslautakunnan syys- ja lokakuussa tekemistä päätöksistä, joissa päätettiin muun muassa kunnan opetushenkilöstön lomautuksista viideksi päiväksi. Hallinto-oikeuden mukaan päätökset eivät ole perusopetuslain ja -asetuksen vastaisia.

Sen mukaan kunta on ennen lomautusta selvittänyt riittävästi, miten sen aikana turvataan oppilaiden turvallisuus sekä oikeus opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen. Myöskään lomautuksen toteutuksesta jälkikäteen saatu selvitys ei osoita, etteivät järjestelyt olisi täyttäneet tarkoitustaan.

Humppilan kunta tarjosi kaikille työntekijöilleen mahdollisuutta välttää lomautus viiden päivän palkattomalla vapaalla. Hallinto-oikeus toteaa, ettei kunta ole rajoittanut viranhaltijoiden valinnanvapautta virkavapaan ja lomautuksen välillä.

-Sivistyslautakunta ei ole näin ollen kohdellut kunnan henkilöstöä eriarvoisesti päättäessään, että otetut palkattomat vapaapäivät lyhentävät lomautuksen aikaa, hallinto-oikeus toteaa.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen on kanneltu myös Hämeenlinnan, Kangasalan, Lempäälän ja Ylöjärven opetushenkilöstön lomautuksista. Nämä valitukset ovat vireillä ja ratkaistaan kukin erikseen myöhemmin. Hallinto-oikeudesta arvioidaan, että Hämeenlinnan valitus tulee päätettäväksi vasta syksymmällä. (HäSa)

Menot