Uutiset

Humpuukin huiput

Elämässä pitää olla toivoa. Eikö olisikin ihanaa, jos jostain saisi aina voimaa, terveys ei reistaisi ja elämä hymyilisi?
Aires-huoneistovirittäjä lupaa paljon. Se ”pilkkoo valon harmonisiin säteisiin vaikuttaen kaikkeen elävään parantavalla tavalla. Antaa suojaa myös sähkömagneettista saastetta ja maasäteilyä vastaan – erityisesti kaupungeissa”, väittävät kauppiaan nettisivut.

Kaiken tämän tekee 17 euron hintainen läpinäkyvä muovikalvo, johon on kultavärillä painettu tuhansista ympyröistä koostuva kuvio. On siinä ollut harpilla töitä.

Käyttöohjeen mukaan kalvoa voidaan käyttää minkä tahansa valon aktivointiin. Positiivista, parantavaa energiaa saa ladattua niin halogeenilampusta kuin auringonvalostakin. Kalvon voi liimata asunnon tai auton ikkunaan, laittaa lampun eteen tai sijoittaa työpöydälle lasilevyn alle.

Testiä varten huoneistovirittäjä laitettiin toimituksen katossa olevan loisteputkivalaisimen eteen virittämään uutistoimituksen kalseaa valaistusta positiiviseksi ja parantavaksi. Kalvo sai olla lampussa reilusti yli vuoden.

Maasäteily ei vaivaa

Pitkäaikaisessa testissä huoneistovirittäjä täytti täydellisesti yhden lupauksistaan: maasäteily ei haitannut toimituksen väkeä testiaikana kertaakaan.

Maasäteily ei tosin haittaa koskaan ketään muutakaan. Koko ilmiötä kun ei ole olemassa missään muualla, kuin humpuukituotteita myyvien kaupustelijoiden puheissa.

”Optinen Fourier-suodatin, joka pilkkoo valon harmonisiin säteisiin vaikuttaen kaikkeen elävään parantavalla tavalla” ei tee yhtään mitään. Ei vaikka jokin venäläinen laitos sen on leimallaan toimivaksi todistanut.

Kipeä polvi ei parantunut, ilma-piirissä ei tapahtunut muutoksia ja testijaksolle osui pahin nuhakuume vuosikymmeneen. Kännykkä toimi virittäjän alla, eli se ei vaikuttanut sähkömagneettiseen saasteeseenkaan.

Kalvosta värikopiokoneella valmistettu piraattikopio viritti lehden atk-osaston sähkömagneettisen säteilyn kyllästämää ilmapiiriä yli vuoden ajan tismalleen yhtä tyhjin tuloksin.

Laastarista jää vain jälki

Samasta kaupasta tilatut parantavat ja energiaa antavat laastarit eivät toimi yhtään paremmin. Muovinen tarralappu ei aiheuta kuin liiman kemikaaleista punottavan ihon, vaikka tarrat olivat päiväkaupalla ihan oikeissa akupisteissä.

Pakolliset eläinkokeet suoritettiin keppihevosella. Ei vaikutusta.

Molempia tuotteita myy erään suomalaisen aikakauslehden verkkokauppa, joka on erikoistunut uskomuksen voimalla toimiviin pseudotieteellisiin humpuukituotteisiin. Puhtaasta säälistä jääköön kaupan nimi mainitsematta.

Jos joku haluaa maksaa isoja rahoja kaupan muista tuotteista, kuten palovammoja parantavista lasilinsseistä tai satelliittien säteilyä häivyttävästä metallilevystä, on se ostajan oma häpeä.

Koekaniini ei anna huoneistovirittäjälle tai parantaville laastareille yhtään porkkanaa vaan syö ne kaikki itse. Niillä on sentään todistettu terveysvaikutus.

Päivän lehti

7.8.2020