Uutiset

Huolellisuus voi estää palon syttymisen

Kanta-Hämeessä pelastuslaitoksen tietoon on tänä kesänä tullut noin 10 tulipaloa, jotka ovat saaneet alkunsa joko grillistä tai nuotiosta. Palojen tavallisin syy on huolimattomuus.

-Määrä on samaa luokkaa kuin aiempinakin vuosina, sanoo vs. palomestari Kalle Hakamäki.

Kertakäyttögrillit eivät Hakamäen mukaan ole aiheuttaneet paloja alueella – tai ainakaan pelastuslaitosta ei ole hälytetty paikalle.

Kertakäyttögrillien käytössä on riskejä, sillä grillin pohja kuumenee satojen asteiden lämpöiseksi. Hiilet pysyvät tulipalokuumina useita tunteja.

Paras tapa sammuttaa kaasu- tai hiiligrilli on Hakamäen mukaan tukahduttaminen. Sammutuspeite kannattaa pitää grillatessa aina lähettyvillä.

Kertakäyttögrillin voi puolestaan sammuttaa peittämällä hiilet esimerkiksi hiekalla.

-Yleensä grilliin tippuu ruoista rasvaa, ja vedellä sammuttaminen voi olla riski, Hakamäki sanoo.

Päivän lehti

2.4.2020