Uutiset

Huoli ja huolenpito Vanajavedestä kanavoituivat juhlakirjaksi

Ranta-asukas tahtoisi lillutella varpaitaan levättömässä rantavedessä. Viljelijä haluaa jättää maan jälkipolville parempana kuin sen itse sai ja välttää syytämästä maahan turhia lannoitteita. Kalastaja toivoo, että pienentynyt kuhakanta elpyisi jälleen.

Hämäläiset tahtovat hoitaa lähivesiään. Vanajavesikeskuksen Elämää vedestä -juhlakirja antaa vesiasiantuntijoiden ohella puheenvuoron myös muille Vanajaveden ystäville: ranta-asukkaille, mökkiläisille, melojille ja kalastajille.

Keväällä ilmestyneeseen juhlakirjaan on koottu Hämeen Sanomissa pääasiassa Vierailija-palstalla vuosina 2009–2011 julkaistuja kirjoituksia.

Asiantuntijakirjoittajat pohtivat muun muassa Vanajaveden fosforikuormitusta, vesistön merkitystä kaavoittamiselle, kunnostustöitä, ympäristökasvatustyötä ja hoitokalastusta. Kirjata löytyy myös vuonna 2010 järjestetyn Valokuvaa Vanajavettä -valokuvauskilpailun parhaimmistoa.

Elämää vedestä -kirja löytyy toukokuusta alkaen kirjastoista.

Vanajavesikeskuksen työ jatkuu

Vanajavesikeskus on perustettu hoitamaan Vanajaveden valuma-alueen järviä ja jokia.

Tänä vuonna Vanjavesikeskuksen työn tueksi perustetaan Vanajavesisäätiö. Se aloittaa toimintansa näillä näkymin vuodenvaihteessa.

Säätiön perustajajäsenet ovat Hämeenlinnan kaupunki, Hattulan kunta, Janakkala kunta, Valkeakosken kaupunki, Hämeen Sanomat, MTK Häme, Hämeen yrittäjät sekä palvelualojen ammattiliitto PAM. (HäSa)