Uutiset

Huovan lämpö hellii laiskottelijaa

Unelmaan kiireettömästä koti-illasta sopii pesiytyminen sohvannurkkaan pehmeän peitteen suojiin lukemaan kirjaa, kuuntelemaan musiikia tai töllöttämään televisiota. Tarvitaan siis huopa, keveä ja lämmittävä, mielellään myös oman maun mukainen.

Hämeen ammattikorkeakoulun Wetterhoffin yksikön yhdeksän artenomiopiskelijaa ovat suunnitelleet sarjan uniikinomaisia peitteitä sisustuksen pehmeiksi yksityiskohdiksi ja oleskelijan iloksi. Yhdeksän nuoren naisen peitetarinoiden yhteiseksi nimittäjäksi jäävät lämpö ja pehmeys, muuten valikoima koostuu hyvinkin erilaisista tuotteista.

-Huopa on tuote, jota tarvitaan aina. Kartoitimme aluksi sen, mitä nyt on markkinoilla, sillä halusimme tehdä uutta ja erilaista, Wetterhoffin Tekstiiliverstaan toiminnanjohtaja Aija Lundahl-Pouttu kertoo.

Kolmannen vuosikurssin artenomiopiskelijat Sanna Väänänen, Sari Ranta, Minna Soininen, Elina Hakala, Anni Jaakkola, Tuija Vuorenranta, Pirita Jääskeläinen, Riitta Nikkonen ja Katja Hynninen ryhtyivät työhön pari vuotta sitten.

Projekti on ollut vaativa ja pitkäjänteisyyttä edellyttävä, sillä siihen sisältyvät kaikki vaiheet tuotekehittelystä markkinointiin saakka. Peitteet on valmistettu Wetterhoffin Tekstiiliverstaassa.

Kaiken aikaa on täytynyt pitää mielessä, että tuotteen on sovelluttava sarjatuotantoon. Kun ja jos nämä peitteet aikanaan pääsevät ostajien ulottuville, ne kilpailevat vain laadulla. Kotimaisuus ja käsityön suuri osuus ovat myös kilpailuvaltteja.

Suuri osa kokoelman tuotteista on helppo kuvitella sohvan selkänojalla sisustusta pehmentäviksi ja lepohetkeen houkutteleviksi torkkupeitteiksi. Joukossa on myös keveitä ja pehmoisia peitteitä antamaan aidon materiaalin lämpöä kaikkein pienimpien uniin.

Hämeenlinnasta eduskuntaan

Kansanedustajallekin tulee työn lomassa hetkiä, jolloin luova tauko on paikallaan. Lepohetkien lämmikkeenä eduskunnan uuden lisärakennuksen työhuoneissa ovat Hämeenlinnassa suunnitellut ja Wetterhoffin kutomossa valmistetut peitteet.

Tuokehittelyn on tehnyt hämeenlinnalainen Varjo-yritys yhteistyössä arkkitehdin ja Vallila-interiorin kanssa.

– Meillä oli mielessä materiaaliksi villa, mutta se ei sopinut arkkitehdin näkemyksiin, toiminnanjohtaja Aija Lundahl-Pouttu kertoo.

Päivän lehti

6.8.2020