Uutiset

Huovila ja Anttila juhlivat HlS:n juhlarasteilla

Hämeenlinna Suunnistajien 60-vuotisjuhlarastien pääsarjoissa juhlivat kokeneet pihkaniskat. Kalevan Rastin Jarkko Huovila eteni miesten A-sarjassa 5,4 km:llä ylivoimaista noin 6.45:n kilometrivauhtia ja jätti Kangasala SK:n nuoremman Jere Ahosen lähes kolmen minuutin päähän, ero 2.48. Vehkalahden Veikkojen Jarkko Liuha hävisi Huovilalle kolme ja puoli minuuttia. Kärkipään miehet pitivät maastoa ja rataa kohtuullisen vaikeana.

– Tykkäsin sekä maastosta että kartasta. Tällaista hieman perushämäläistä parempaa. Minuutin verran taitaa kertyä pikkuvirheistä, muutama pikku sivuunajo, tuumaili Huovila kisastaan.

Kilpailukartta oli Vähikkälän luoteispuoleista maastoa, joka kuului kahden vuoden takaiseen SM-karttaan. Esko Savonen oli päivittänyt karttaa.

Naisten A-sarjan meno oli selkeästi hitaampaa, sillä voittaja Kooveen kokenut Liisa Anttila. Hänkään ei alittanut 4,7 km:llä kymmenen minuutin kilometrivauhtia. Eroa toiseksi ehtineeseen Kangasala SK:n Laura Palmiin oli niukat 47 sekuntia. Hiisirastin Päivi Autio oli kolmas, mutta hävisi Anttilalle jo melkein neljä minuuttia 3.55 hitaampana.

– Harmittaa tuo viitosrasti, siihen kului ainakin viisi minuuttia hukkaan. Etsimme loppujen lopuksi sitä oikein porukalla. Yritin kyllä lähestyä rastia varovaisesti, mutta en silti osunut lipulle millään. Rastipiste oli hieman epämääräinen ja ympärillä lähimaastokin oli aika peitteistä. Kartta oli hyvä ja maastopohjakin enimmäkseen aivan hyväkulkuista, arvioi Hämeenlinnan Suunnistajien riveissä aikanaan mainetta niittänyt Liisa Anttila.

Muissa sarjoissa maakuntaan tuli menestystä ja voiton suunnistivat Ari Hiiri HauSi H40, Jukka-Pekka Rantio HauSi H55, Pekka Kerkola HlT H60, Ville Laakso KalvKe H16, Niilo Syrjälä LHR H12, Aleksi Ruoranen HlT H12TR, Elmeri Syrjälä LHR H10, Reija Haikama D35, Eva Reeni RiSu D70, Kaija Lahti LeSi D80, Meiju Lehtinen HlS D14 ja Heta Virtanen HlS D13.

Juhlavuosi sujunut hyvin

Hämeenlinnan Suunnistajien puheenjohtaja Kalle Virtanen on tyytyväinen hyvin sujuneeseen seuran juhlavuoteen. Menneisyys ja nykyisyys ovat todetusti hyviä ja tulevaisuus näyttää myös ihan mukavalta. Etenkin olen iloinen hyvällä mallilla olevasta nuorisotoiminnasta, Virtanen iloitsee.

– Kiitostahan ei koskaan voi antaa tarpeeksi vuosia talkoissa eri järjestelyissä mukana olleille kymmenille vapaaehtoisille. Taloustilannekin on aivan kohtuullinen, joskin lisää tukijoita toivoisi luonnossa siististi liikkuville nuorille, hän toivoo.

Asiasanat

Menot