Uutiset

Hurja-Ero ponnistaa …Lopelta kuninkuuskisaan

Loppilaisen Jari Nylund kotikasvatti, 12-vuotias ori Hurja-Ero taistelee ravikuninkuudesta Porin Kuninkuusraveissa 2.–3. elokuuta.

Kuninkuusravien päätoimikunta valitsi tiistain kokouksessaan pääkilpailuihin 12 oriitta ja 12 tammaa. Jari Nylund on opettamallaan, valmentamallaan ja ohjastamallaan Hurja-Erolla haaveillut Kuninkuuskilpailusta jo parin vuoden ajan. Viime vuonna Hurja-Ero valittiin varahevoseksi.

– Nyt on aika huojentunut olo. Meillä oli vaikea alkukausi, eikä onnistumisia oikein tullut. Hyvällä fiiliksellä lähdemme kilpailuun mukaan, sillä kuntokäyrä on sairastelujen jälkeen nousussa ja huippukunto saattaa hyvinkin osua parin viikon päähän, Jari Nylund kertoi.

Ravikuningatar ja ravikuningas ratkaistaan viikonlopun aikana kolmen osalähdön (2100 m, 1609 m ja 3100 m) kokonaistuloksen perusteella.

– Kuninkuuskilpailu poikkeaa paljon tavallisista lähdöistä, kun siinä ajetaan kolme osalähtöä. Siinä kytätään enemmän muiden tekemisiä. Yritän antaa Hurja-Erolle tarkkoja juoksuja. Kovia ja rutinoituneita hevosia meillä on siellä vastassa, mutta olo on luottavainen, Nylund vakuutti.

Kuningatarkilpailun osallistujat: Aino-Ilona, Hopihopi, Kemun Tutu, Martsa, Mian Mari, Mokomani, Saaga S, Sekottaja, Topin Musta, Vaiva, Vislakka, Yllin Kyllin

Kuninkuuskilpailun osallistujat: Boker, Camri, Elias Intomieli, Hullumies, Hurja-Ero, Köppinen, Metkutus, Rapin Aatos, Rikelme, Tapsan Tahti, Vieskerin Valo, Virijori . (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic