fbpx
Uutiset

Hurja takaa-ajo öisessä Forssassa

Huumaantunut autovaras kaahasi ympäri Forssaa torstaina aamuyöllä puoli kahden jälkeen ja kolaroi tahallaan kahden takaa ajaneen poliisiauton kanssa. Pitkin katuja ja pihoja jatkunut takaa-ajo päättyi, kun kaahari lopulta juuttui pellolle.

Tapahtumasarja alkoi, kun poliisille ilmoitettiin avolavapakettiauton varkaudesta puoli kahden aikaan yöllä. Auto oli silloin liikkeelle Forssan keskustan tuntumassa. Kun poliisi huomasi auton, sen kuljettaja lähti karkuun ajaen välillä pihojen kautta.

Jossakin vaiheessa pakenija pysähtyi omakotitalon pihaan ja kääntyi tulosuuntaansa ajaen päin poliisiautoa. Viksbergin kaupunginosassa auto kulki pihoissa, puistoissa ja kevyen liikenteen väylillä. Siellä kaahari yritti useita kertoja peruuttaa päin poliisiautoa ja ajoi eräässä pihassa toisen poliisiauton kylkeen.

40 kilometrin nopeusrajoitusalueella pakenija ajoi yhdeksääkymppiä ja jatkoi pakoaan silmittömästi ympäri Forssan koko keskustaa. Keskustasta pako jatkui Kaukjärventielle. Kaukjärvellä auto kääntyi traktoriurille ja päätyi pellolle, jota se vielä pystyi etenemään 300 metriä ennen kuin juuttui kiinni.

Molemmat poliisiautot ja varastettu paku kärsivät tuntuvia vaurioita, mutta kukaan autoissa olleista tai sivullisista ei loukkaantunut.

Vuonna 1982 syntynyttä autovarasta epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kortitta ajamisesta, huumaantuneena ajamisesta, auton käyttövarkaudesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja murtovälineen hallussapidosta. (HäSa)

Menot