Uutiset

Husgafvel ja Kuutschin tanssivat SM-hopeaa

Hämeenlinnan seudun Pivotkerhon Elias Husgafvel ja Alessandra Kuutschin palasivat hopeamitalisteina lauantaina Ylöjärvellä käydyistä laninalaistanssien SM-kisoista. Nuorisoluokassa (16–18-vuotiaat) kilpaillut pari nousi palkintopallille 29 parin kisassa.

Pivotin kaksikko selvitti tiensä varmoin ottein kahdelta ensimmäiseltä karsintakierrokselta semifinaaliin ja edelleen finaaliin. Erittäin tiukassa kuuden parin finaalissa Husgafvel ja Kuutschin onnistui viimeisellä kierroksella nousemaan mitaleille. Voittopokaali matkasi Jyväskylään parille Lauri Linnaranta–Ella Hagman.

Husgafvel ja Kuutschin ylsivät SM-parketilla hyviin suorituksiin.

– On ihan mahtavaa, kun SM-kisoissa onnistuu tanssimaan parastaan. Olimme valmistautuneet valmentajiemme kanssa tähän päivään muutaman viikon takaisista Oulun gp-kisoista saakka todelle huolellisesti niin henkisesti kuin fyysisesti. Tunsimme edellisenä päivänä olevamme valmiit kisalattialle ja varma tunteemme osaamisen tasostamme välittyi myös yleisölle ja tuomareille, tyytyväinen hopeapari kertoi.

Pivotkerholla oli SM-kisoissa mukana myös kaksi senioriparia. Ari Heinonen–Aino Salo ja Juha Poutiainen–Heli Poutiainen osallistuivat runsaslukuiseen seniorien lattarikisaan (43 paria) ja ylsivät suoraan toiselle karsintakierrokselle ilman re-dance -kierrosta. Poutiaisten lopulliseksi sijoitukseksi tuli toiselta karsintakierrokselta 15. sija. Heinonen ja Salo puolestaan jatkoivat vielä 13 parin semifinaaliin, jossa se sijoittuivat lopulta yhdeksänneksi.

– Tanssimme tänään ihan parastamme, joten olemme tyytyväisiä suoritukseemme. Tähtäimessä oli finaalipaikka, mutta sinne ei tanssimme aivan kantanut, Heinonen jutteli.

Seniorien SM-kullan voitti pari Timo Lindfors–Ekaterina Krutovskaya-Kauppinen.

Yleisen eli champion-luokan voiton vei helsinkiläispari Marius Toperczer Muresan–Claudia Ketonen. Junioriluokan SM-voittopokaali matkasi Ouluun parille Eetu Lämsän ja Emilia Prykärin matkassa.

Latinalaistanssien SM-kisasoissa oli tänä vuonna mukana 110 paria neljässä eri ikäluokassa.

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic