Uutiset

Husgafvel ja Kuutschin testasivat askeleitaan aikuisten sarjassa

Hämeenlinnan seudun Pivotkerhon nuorisopari Elias Husgafvel ja Alessandra Kuutschin testasi kuvioitaan lauantaina aikuisten gp-kisoissa Mikkelissä. Kovassa seurassa hämeenlinnalaiset ylsivät latinalaistansseissa semifinaaliin ja lopullinen sijoitus oli seitsemäs.

Kilpailun voitti helsinkiläispari Jaak Vainomaa ja Taina Savikurki. Hopea meni niin ikään Helsinkiin, tämän vuoden SM-voittajaparille Marius Toperczerille ja Claudia Ketoselle. Dumitru Cernei ja Oona Oinas Jyväskylästä nappasivat pronssipokaalin.

Kisalattialle starttasi 28 paria, mukana kaikki Suomen tämän hetken parhaimmat latinalaistanssiparit. 17-vuotiaat pivotkerholaiset pääsivät kahdelta ensimmäiseltä karsintakierrokselta täysillä tuomarirasteilla semifinaaliin. Pivotin kaksikko oli ensimmäinen finaalin ulkopuolelle jäänyt pari, ja vain kolme tuomariruksia enemmän olisi tarvittu kuuden joukkoon pääsemiseksi. Kaksi ulkomaista tuomaria antoivat joka tanssista hämeenlinnalaisille merkinnän finaaliin.

– Olemme todella tyytyväisiä kisapäivään. Aluksi minulla oli huono itseluottamus aikuisten keskellä, mutta sain nostettua sitä paljon semifinaaliin, jolloin tanssimme omasta ja valmentajiemmekin mielestä hyvin. Tämä päivä oli jälleen oikein opettavainen, Husgafvel sanoi kisan jälkeen.

Asiasanat