Uutiset

Husgafvel ja Mäkinen jälleen GP-ykkösiä

Pivotkerhon Erik Husgafvel ja Laura Mäkinen juhlivat jälleen vakiotanssien GP-voittoa Salossa. Pari oli nuorison vakiotanssifinaalissa lähes ylivoimainen voittaen neljä tanssia. Vain quickstepissä pari taipui kakkoseksi.

Salon vakiovoiton myötä varmistui, että Husgafvel ja Mäkinen lähtevät Suomen ykkösparina alle 19-vuotiaiden vakiotanssien MM-kilpailuihin, jotka järjestetään joulukuussa Riikassa. 16-vuotiailla tanssijoilla on kokemusta arvokisaedustuksista jo tämän vuoden EM-kilpailuista, joissa sijoitus oli 27.:s, ja junioriajoilta.

Latinalaistansseissa Husgafvel ja Mäkinen ylsivät GP-finaaliin ja viidensiksi. Parhaiten pari suoriutui sambasta, jossa sijoitus oli neljäs. Edeltäviin kilpailuihin nähden lattaritulos oli parannus, sillä syyskuussa pari jäi finaalin ulkopuolelle vain muutaman tuomarirastin erolla.

Yleisessä luokassa Marko Bärn ja Sinikka Riskilä tanssivat lattareiden 19. sijalle ja vakioiden jaetulle 17. sijalle. Ari Heinonen ja Aino Salo olivat vakiotansseissa sijalla 25.

Lahden aluekilpailuissa 2. lokakuuta Mauri Vähäsöyrinki ja Riitta Loikkanen tanssivat hopealle seniori 4 A -luokan vakiotansseissa.

Latinalaistansseissa pari tanssi 12 parhaan joukkoon ja sijalle 10.

Juniori 1 D -luokassa Toni Tarkkala ja Vilma Kiikkala tanssivat jaetulle 8. sijalle. Pari keräsi juniori 1 D -luokan semifinaalissa 13 tuomarirastia. Kaksi kuukautta yhdessä tanssineet Tarkkala ja Kiikkala olivat tyytyväisiä tulokseen, sillä kyseessä oli heidän toinen yhteinen kilpailunsa. (HäSa)