fbpx
Uutiset

Husgafvelin ja Lavosen askeleissa oli voittoisa rytmi?

Hämeenlinnan Pivotkerhon Elias Husgafvel ja Luna Lavonen eivät jättäneet jossittelulle sijaa sunnuntaina Punaportin liikuntahallissa pyörähdellyissä kilpatanssin aluekisoissa. Juniori 1D -luokan voittoon pyörähdellyt pari voitti kaikki kahdeksan tanssiaan vakuuttavilla kuvioilla.

Pivotkerhon menestystä juniori 1D -luokassa täydensivät yhdeksänneksi taituroineet Toni Tarkkala ja Vilma Kiikkala. Pivotin Joonas Ranta-Kahila ja Emmi Poutiainen ylsivät 12:nneksi.

Husgafvel ja Lavonen ovat tanssineet yhdessä vasta tämän syksyn. 12-vuotiaat taiturit ovat kuitenkin jo ennättäneet voittaa Punaportin kisojen lisäksi myös Turun kisat. Myös Heinolan kisoissa parin askeleet olivat kohdallaan ja tuloksena oli toinen sija venäläisparin jälkeen.

-Nyt olemme lähellä nousua C-luokkaan. Syksy on alkanut todella hyvin, vaikka olemme ennättäneet harjoitella yhdessä aika vähän, myönsi Elias.

Hattulalainen Husgafvel ja salolainen Lavonen harjoittelevat pääosin Helsingissä ja Hämeenlinnassa. Lupaava pari oli valmis kilpaparketeille jo kolmen viikon harjoittelun jälkeen.

-Ei parin vaihto ole välttämättä niin vaikeaa. Pitää vain kovasti harjoitella, muistutti Luna, joka on harrastanut myös taitoluistelua, balettia ja bailatinoa.

Husgafvel ja Lavonen ovat tasaisen taitavia esiintyjiä. Heiltä sujuvat kaikki juniori 1D -luokassa tanssittavat kahdeksan tanssia.

-Ei meillä ole oikeastaan edes suosikkitanssia. Tykkäämme yhtä paljon kaikista rytmeistä, Elias kertoi.


Pivotkerholla uudet seuravalmentajat

Pivotkerholle kuuluu tänäkin syksynä hyvää. Uudet seuravalmentajat Mariia Hirvonen ja Taina Savikurki ovat tuoneet vipinää harjoitussalille.

Savikurki on moninkertainen 10-tanssin suomenmestari ja MM-kisan vitonen parinsa Jaak Vainomaan kanssa. Hirvonen on puolestaan voittanut suomenmestaruuksia vakiotansseissa.

Pivotkerholla on tällä hetkellä 17 kilpailevaa paria. Sunnuntain aluekisoissa seuraa edusti kahdeksan paria.

Punaportin aluekisoissa oli mukana lähes 300 tanssijaa. Aluekisoissa tavoitellaan nousupisteitä ja hankitaan kokemusta kovempiin kisoihin.

-Suurin osa pareista oli tänäkin syksynä mukana lapsi- ja junioriluokissa. Tasokkain luokka oli yleinen A-luokka, jossa oli mukana kuitenkin vain muutama pari, kertoi Pivotkerhon puuhanaisiin kuuluva Aino Salo.

Hämeenlinnan seuran tanssijoista Niko Lehtinen ja Ilona Siirilä ylsivät sunnuntaina juniori 1E -luokassa kymmenenneksi. Panu ja Malla Ohra-aho sijoittuivat samassa luokassa 12:nneksi.

Teemu ja Laura Simola tanssivat hyvin juniori 2E -luokassa. Pivotkerhon kaksikko ylsi viidenneksi. Simoloiden paras tanssi oli quickstep, jossa tuomarit arvioivat parin kolmanneksi.

Kirmo Komulainen ja Ilona Sirén olivat mukana lapsi 2D -luokassa, jossa pari sijoittui kymmenenneksi. Ensimmäisiin kisoihinsa osallistuneet Miko Murtonen ja Sanni Pennanen tanssivat alle 10-vuotiaiden lapsi 1E -luokassa 11. sijalle. (HäSa)

Menot