fbpx
Uutiset

Huskies aloittaa uusien pelaajien värväämisen

Hämeenlinnan Huskies kaipaa riveihinsä lisää pelaajia. Jenkkifutisseura aloittaa sekä miesten että naisten joukkueiden tulokasleiritykset loppiaisen jälkeen. Vauhdikkaaseen lajiin pääsee tutustumaan jo ensi lauantaina Elenia-areenassa ja Säästöpankki-areenassa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa.

– Miesten harjoituksia pääsee seuraamaan aamupäivällä kello 10 ja iltapäivällä kello 16. Avoimien ovien päivänä pääsee seuraamaan harjoitusrinkimme treenejä, mutta varsinaiset uusien pelaajien leiritykset aloitamme vasta vuodenvaihteen jälkeen, kertoo Huskiesin puheenjohtaja Teemu Lahti.

Huskiesin miesten edustusjoukkueen riveissä on tällä hetkellä noin 30 pelaajaa. Joukkueen uuden päävalmentajan Stan Bedwellin kaavailuissa on kasvattaa rinkiä jopa 30 pelaajalla.

– Otteluihin saa pukea 45 pelaajaa, mutta harjoitusringissä pitää olla kuutisenkymmentä pelaajaa. Kaipaamme riveihimme kaikenkokoisia pelaajia – isoja ja pieniä, hitaita ja nopeita, Bedwell nauraa.

Bedwell rohkaisee urheilullisia nuoria kokeilemaan jenkkifutista. Kokenut valmentaja lupaa rookie-pelaajilleen tehokasta valmennusta.

– Jos on oikein lahjakas tyyppi, lajiin pääsee sisään jopa parissa viikossa. Urheilutaustaa omaavat nuoret saavat ainakin riittävästi harjoitusta, sillä harjoittelemme yhtä pelikuviota jopa 500–600 kertaa per treeni, Bedwell suunnittelee.

Bedwell on tuonut uusia tuulia hämeenlinnalaiseen jenkkifutiksen valmennukseen.

– Stan on Yhdysvalloissa yliopistoissa käytettävän Air Raid -pelityypin kannattaja. Siinä heitetään palloa paljon, eli ilmavaara on tarjolla koko ajan, kuvailee Teemu Lahti.

Stan Bedwell valmentaa kevätkaudella myös entistä seuraansa, italialaista Lazio Marinesia, joka tekee yhteistyötä myös Huskiesin kanssa.

– Meiltä oli valmentajia tutustumassa seuran toimintaan. Tarkoituksenamme on vaihtaa lajikuulumisia jatkossakin eurooppalaisen huippuseuran kanssa, Lahti kaavailee.

Huskiesilla on kovat tavoitteet lähivuosina. Seura haluaa kehittää toimintaansa kuitenkin myös kotikaupunkinsa “omana juttuna”.

– Toivottavasti saamme mahdollisimman paljon uusia pelaajia Hämeenlinnasta. Tavoitteenamme on saada myös taustatukea toimintaamme, suunnittelee päävalmentaja Stan Bedwell. HäSa

Asiasanat

Menot