Uutiset

Huskies juhli Helsingissä

Riemu repesi Hämeenlinnan Huskiesin riveissä, kun joukkue pääsi nostamaan Spagettimaljan amerikkalaisen jalkapallon ykkösdivisioonan voiton merkiksi. Helsinkiläinen Wolverines kaatui kotikentällään lukemin 34–49, ja hämeenlinnalaiset saivat palata kotiin mestareina.

Hurttalauma aloitti vahvasti, kun Archibald Barnes juoksi maaliin syötönkatkon jälkeen heti alkuminuuteilla. Hetkeä myöhemmin näytti jo siltä, että Wolverinesin pelaaja on juoksemassa tasoituksen, mutta Huskiesin Aku Kattainen puolusti tilanteen erinomaisesti ja sai riistettyä pallon omilleen. Ottelun jatko olisi voinut olla hyvin erilainen, jos kotijoukkue olisi päässyt tasoittamaan pelin.

Hämeenlinnalaisilla ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa mitään hätää, ja johtoasema säilyi läpi ottelun. Wolverinesin peli kaatui virheisiin ja ennen kaikkea siihen, että hämeenlinnalaiset onnistuivat loistavasti jokaisella osa-alueella.

Yksi hämeenlinnalaisten sankareista oli ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Archibald Barnes, joka juoksi kaikkiaan kolme touchdownia.

– Minulla oli mahtava päivä, ja olen siitä erittäin onnellinen. Aina sitä toivoo, että on valmis isoihin peleihin, ja nyt kova työni palkittiin. Tuntuu todella hyvältä tulla valituksi arvokkaimmaksi pelaajaksi, mutta tämä oli ennen kaikkea koko joukkueen voitto. Muut blokkasivat juoksuilleni tilaa erinomaisesti, Barnes kiitteli.

Myös Huskiesin päävalmentaja ja pelinrakentaja Stan Bedwell korosti koko joukkueen merkitystä mestaruuden voittamisessa.

– Sillä ei ollut väliä, kuka peliä teki vaan ainoastaan sillä, että peliä tehtiin. Tuimme toinen toisiamme, ja jokainen teki mitä piti voiton eteen. Tiesimme, että tästä tulisi kova ottelu, mutta uskoimme jo harjoituksissa koko ajan siihen, että voitamme. Meillä ei ollut siitä pienintäkään epäilystä.

Barnesin lisäksi Xavier Ajuwon juoksi kaksi touchdownia ja Velipekka Jaakonsaari yhden. Juuso Alakoski puolestaan otti maalialueella kiinni Stan Bedwellin heiton, ja Tomi Jokinen potkaisi onnistuneesti jokaisen lisäpisteen.

Huskiesin matkalla mestaruuteen oli vain yksi kauneuspilkku. Joukkue hävisi ainoastaan kauden avauspelin juuri Wolverinesia vastaan.

– Mielestäni kausi meni täydellisesti. Hävisimme ensin Helsingissä, voitimme sitten kaikki ja lopulta palasimme tänne voittamaan mestaruuden. Toivottavasti pääsemme ensi kaudella tekemään saman Vaahteraliigassa, Bedwell väläytti.

Seuran puheenjohtajan Teemu Lahden ajatukset käväisivät voiton jälkeen vuoden takaisissa tunnelmissa. Juhlahumun keskellä hän ehti kuitenkin katsoa jo tulevaankin.

– Hirveän hyvä fiilis. Viime vuonna hävisimme maljan kotona, ja nyt tulimme tänne hoitamaan sen, mikä silloin jäi kesken. Menin jo lupaamaan suorassa lähetyksessä, että haemme liigapaikkaa, ja toivottavasti myös saamme sen.

Lahden mukaan joukkueessa on jo runko valmiina Vaahteraliigaa varten, mutta täsmähankintoja on tehtävä. Yksi tärkeä jatkaja Huskiesissa on Stan Bedwell. Myös Archibald Barnes taistelisi mielellään hurttalauman riveissä ensi kaudellakin.

– Sopimusta ei vielä ole tehty, mutta toivottavasti se tulee, Barnes mainitsi.

Lahti huomautti, että pelaajavahvistusten lisäksi myös taustatukea tarvitaan entistä enemmän.

– Nyt yritetään saada Hämeenlinna innostumaan lajista vielä enemmän, sillä vapaaehtoisia tarvitaan lisää.

Huskies on jo nyt saanut hämeenlinnalaisissa aikaan jonkinlaisen jenkkifutisbuumin. Siitä kertovat hienot yleisömäärät runkosarjan kotiotteluissa ja varsinkin se, että Hämeenlinnasta oli saapunut sankka ja äänekäs kannattajajoukko Spagettimaljaa seuraamaan. Barnes puhui varmasti koko joukkueen puolesta ylistäessään faneja.

– Fanit matkasivat Hämeenlinnasta asti Helsinkiin, ja olimme siitä todella onnellisia. Kuulimme heidän kannustuksensa ja he pitivät meidän hengen korkealla. Eli erittäin iso kiitos faneille, toivottavasti nähdään ensi vuonna, Barnes maalaili. HäSa

Asiasanat