fbpx
Uutiset

Huskies jyräsi voittoon

Hämeenlinnalainen Huskies selvisi helpolla lauantain urakastaan amerikkalaisen jalkapallon 2. divisioonassa. Ykköslohkon kesän toisessa kotiottelussaan Huskies kukisti salolaisen Scorpionsin pistein 39–0 (22–0).

Huskiesin rynnistystä helpotti lohkojumbon heppoinen miehistö, joka oli kaiken lisäksi matkassa vain kahdella vaihtomiehellä. Myös heinäkuun alussa pelatussa Salon ottelussa Scorpions taipui reiluin luvuin (45–3).

– Ei meidän tarvinnut tänään esittää mitään ihmeellistä, emmekä kyllä esittäneetkään. Nuorella joukkueellamme on hieman vaikeuksia asennoitua otteluihin, joissa olemme etukäteen vahvempia. Tänäänkin sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa hyvää jaksoa seurasi heti perään huonompi draivi. Tästä pitää pystyä parantamaan reilusti, sillä seuraava ottelu (ensi lauantaina Pullerilla Oakmenia vastaan) on taas huomattavasti kovempi koitos, muistutti Huskiesin valmentaja Juha-Matti Jokinen.

Huskiesin pistemiehiä olivat lauantaina kahden touchdownin miehet Teemu Kuusisto ja Harri Leskinen sekä yhden maalin tehnyt Niclas Carpelan. Pisteitä kotijoukkue ansaitsi lisäksi Scorpionsin kahdella omalla maalilla.

Leskinen hyvä vahvistus

Kuusisto ja Carpelan kunnostautuivat pelinrakentajina, ja Leskinen keskushyökkääjänä. Ensimmäisen ottelunsa Huskiesissa pelannut Leskinen oli todella vaikea pidettävä salolaisten puolustukselle.

– Leskinen on kokenut pelaaja, joka on myös todella nopea. Hän helpottaa hyökkääjäpulaamme. Meillä ei nimitäin ole tällä hetkellä yhtään ehjää omalla pelipaikallaan pelaavaa keskushyökkääjää, Jokinen myönsi.

Lauantain voitollaan Huskies vankisti asemiaan lohkokakkosena. Viiden joukkueen lohkon kärjessä on kaikki viisi otteluaan voittanut vaasalainen Royals. Huskiesin saaliina on neljästä ottelusta kolme voittoa.

– Meillä on runkosarjassa vielä kaksi ottelua, mutta pikkuhiljaa pitää jo miettiä elokuussa käynnistyviä pudotuspelejäkin. Tässä vaiheessa vastustajaa on kuitenkin vielä hämärän peitossa, sillä toinen lohko on aika kiharainen. Siellä on kovia porukoita Hangolla, Kuopiolla ja Lappeenrannalla. Ensi lauantain kotimatsin jälkeen meillä on vielä seuraavana sunnuntaina vierasottelu porilaista Bearsia vastaan. Viimeistään tuolloin tiedämme puolivälierävastustajamme, valmentaja Jokinen pohti. (HäSa)

Asiasanat

Menot