Uutiset

Huskies lämmitteli voitolla välieriin

Hämeenlinnalainen Huskies hyvästeli amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan runkosarjan voitolla sunnuntaina kotikentällään Kaurialassa. Joukkue kukisti jyväskyläläisen Jaguaarit selvin numeroin 33–6 (19–0).

Sunnuntain voitollaan Huskies sinetöi jo lähes varmasti toisen sijansa runkosarjassa, jollei viiden joukkueen sarjan jumbo, Kouvolan Indians, yllätä ensi sunnuntain päätöskierroksella sarjakärki Wolverinesia.

Huskiesin seuraava etappi divarissa on välieräottelu, joka pelataan elokuun 13. päivänä Kaurialassa. Joukkue kohtaa tuolloin joko kuopiolaisen Steelersin tai sunnuntain vastustajansa Jaguaarit. Steelers on viikonvaihteen pelien jälkeen sarjataulukossa kolmantena kuudella pisteellään ja Jaguaarit neljäntenä neljällä pisteellään. Kaksikon sijoitus runkosarjassa ratkeaa joukkueiden välisessä kohtaamisessa ensi sunnuntaina Jyväskylässä. Jaguaarit nousee runkosarjassa kolmanneksi, jos se pystyy voittamaan Steelersin vähintään 16 pisteellä.

Huskies pohjusti sunnuntain voittoaan muun muassa hyvällä puolustuspelillään. Jaguaarit pysyi koko ottelun ajan hyvin aisoissa sateen liukastamalla kentällä. Joukkue pääsi pisteiden makuun vasta pelin viimeisellä neljänneksellä.

Hämeenlinnalaisten tehomies oli kolme touchdownia juossut laitahyökkääjä Asko Mäntymäki. Myös keskushyökkääjä Xavier Ajuwon ja laitahyökkääjä Ottopekka Leskinen onnistuivat kuuden pisteen suorituksissa. Kolmella pinnalla Huskiesin pistepottia puolestaan kartutti lisäpistepotkuillaan Tomi Jokinen.

Hyvän ottelun pelasi jälleen kerran myös pelinrakentaja ja päävalmentaja Stan Bedwell.

Huskies esitteli sunnuntain ottelussaan puolustuksen uuden tukimiehensä Kevin Duleyn. 186-senttinen ja 95-kiloinen yhdysvaltalais-irlantilainen takalinjojen mies pääsi heti hyvin menoon mukaan.

– Tämähän on todella hieno tiimi. Meillä on vahvoja kavereita, joiden kanssa on helppo pelata. Toivottavasti pystymme kuitenkin vielä parantamaan esitystämme välierässä, Duley jutteli.

Huskies voitti runkosarjan kahdeksasta ottelustaan seitsemän. Päävalmentaja Bedwellin mielestä saldo on hyvä, mutta hän myös muistutti, että kauden kovimmat pelit ovat vasta edessä.

– Hävisimme ensimmäisen ottelun Wolverinesille, mutta sen jälkeen olemme edenneet ihan hyvin. Toisaalta runkosarjan peleillä ei ole mitään merkitystä, sillä kauden lopullinen tulos ratkaistaan vasta play off -peleissä.

– Nyt meillä on pari viikkoa aikaa valmistautua välierään. Siihen otteluun luomme taktiikan vasta kun tiedämme, kumpi joukkue tulee vastaan. Kuopio on ehkä hieman vahvempi, mutta myös Jyväskylällä on hyviä pelaajia, Bedwell pohti. HäSa

Asiasanat

Uusimmat