Uutiset

Huskies Mama Dogs hopealle Hyvinkäällä

Hämeenlinnan Huskiesin cheerleader-joukkue Mama Dogs osallistui ensimmäisiin kilpailuihinsa lauantaina Hyvinkäällä.

Hyvin meni, sillä Mama Dogs ylsi hopealle alkeistason Winter Wildness -kilpailuissa.

– Joukkueemme on 14 naisesta koostuva poppoo, joka treenailee noin kerran viikossa. Joukkueen ikähaarukka on 26–40 vuotta. Pari joukkueen jäsenistä on harjoitellut aiemmin nuoruudessaan cheerleadingia. Loput ovat tulleet mukaan parin viime vuoden aikana, jonka joukkueemme on ollut olemassa, kertoo Iida Tähtinen Huskies Cheerleaderseistä.

Hyvinkään kilpailun klassikkosarja oli tarkoitettu juuri Mama Dogsien kaltaisille joukkueille – aikuisurheilijoille, joilla ei välttämättä ole lajista aikaisempaa harrastustaustaa. Sarjaan osallistui kuusi joukkuetta.

– Kaltaisemme joukkueet ovat yleistyneet viime vuosien aikana ympäri Suomen. Cheerleadingliiton yksi tämän hetken tavoitteista on tukea lajin harrastamista ikään katsomatta. Lajia voi harrastaa 5-vuotiaasta pitkälle aikuisikään saakka. Tällä hetkellä vanhin suomalainen lajin harrastaja on 80-vuotias, Tähtinen selvittää.

Hän kertoo, että kilpailuesitys alkaa huutosarjalla, jonka aikana joukkueen tarkoituksena on saada yleisö mukaan kannustamaan. Sen jälkeen on noin puolentoista minuutin esitys, joka sisältää stuntteja, pyramideja ja tanssia.

– Treeneissämme on pääasia, että kaikilla on hauskaa ja kunto kohoaa vähän siinä samalla. Totta kai on myös hienoa päästä aikuisiällä vähän haastamaan itseään ja oppimaan uusia taitoja.

Huskiesin Mama Dogs ottaa tammikuusta lähtien uusia halukkaita harrastajia joukkoonsa.

– Aiempaa harrastustaustaa ei vaadita, ainoastaan iloinen ja rempseä asenne sekä yli 20 vuoden ikä, Tähtinen kertoo.

Asiasanat

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic