Uutiset

Huskies palasi tauolta väkevästi

Loppulukemat antavat vaikutelman helposta pelistä, mutta Hämeenlinnan Huskies sai sunnuntaina tehdä kunnolla töitä voiton eteen helteisellä Pullerilla. Ottelun loppua kohden parantamalla Huskies nappasi amerikkalaisen jalkapallon 2. divisioonassa voiton hankolaisesta Sun Citystä 45–0 ( 14–0).

Huskies pääsi ennen sunnuntain ottelua viettämään parin viikon tauon sarjapeleistä. Tauon aikana joukkue pääsi pitämään pienen loman myös harjoituksista. Ottelutauko näkyi jonkin verran kotijoukkueen otteissa pelin alkupuolella, mutta meno parani loppua kohden.

Ottelun ensimmäisellä puolikkaalla hankolaiset saivat pidettyä Huskiesin hyökkäykset aisoissa ja kotijoukkue teki vain kaksi touchdownia. Puoliajan jälkeen Huskies sai kuitenkin vaudin päälle. Sinh Thun tekemä touchdownin pelinrakentaja Niclas Carpelanin heitosta ja heti perään Tomas Rajalinin syötönkatko ja 55 jaardin palautus aloittivat hämeenlinnalaisten marssin kohti voittoa.

Huskiesin valmentaja Juha-Matti Jokinen oli syystä tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Pelasimme hyvän pelin. Numerot olivat selkeät, mutta tämä oli silti ihan kunnon ottelu. Sun City tuli hyvin varsinkin pelin alkuun ja piti meitä tiukoilla. Puoliajalla saimme henkeä ylös ja onnistuimme parantamaan ihan simppeleitä juttuja. Toisen puolisko alussa olimme teräviä ja vastustaja putosi kelkasta, Jokinen kommentoi.

Ei loukkaantumishuolia

Hämeenlinnalaisten parhaana palkittu Janne Moisio juoksi Huskiesille kaksi touchdownia. Niclas Carpelan juoksi yhden touchdownin ja heitti lisäksi kaksi, jotka molemmat otti kiinni Sihn Thu. Syötönkatkoissa onnistuivat Tomas Rajalin ja Lasse Väisänen. Matti Klemolalle kirjattiin rähmäyksen haltuunotto ja Jussi Tolvanen aiheutti Sun Citylle yhden oman maalin. Tomi Jokinen potki joukkueelleen viisi lisäpistettä.

– Onnistuimme hyvin juoksupelissä ja hyökkäyslinja blokkasi hienosti. Myös tukimiehet Matias Raaska ja Jussi Tolvanen olivat selkeitä onnistujia, Jokinen sanoi.

– Hyvää oli myös se, että olemme kohtuullisen terveessä kunnossa tauon jälkeen. Pystyimme kierrättämään pelaajia kuumassa säässä.

Huskiesilla on runkosarjassa jäljellä kaksi ottelua. Joukkue kohtaa vieraissa helsinkiläisen Wolverinesin ja runkosarjan päätösottelussa Huskiesin vieraaksi saapuu kovin vastustaja Kuopion Steelers.

– Ottelu Steelersiä vastaan tietysti on ratkaiseva, mutta sitä ennen pitää hoitaa myös Wolverines-peli kunnialla. Wolverines on hyvä joukkue, vaikka he ovat menettäneet mahdollisuutensa sarjassa. He ovat pelanneet meitä vastaan hyvin ja pystyvät lähtemään otteluun ilman paineita, Jokinen ennakoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot