Uutiset

Huskies pelaa Spagettimaljasta

Amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan runkosarjan voittanut hämeenlinnalainen Huskies pelaa ensi viikon lauantaina sarjan mestaruudesta. Huskies eteni Spagettimaljan nimeä kantavaan divarin loppuotteluun kaatamalla lauantaina Kaurialassa helsinkiläisen Wolverinesin 34–19 (34–0).

Huskies oli välieräottelun alussa mainio. Se siirtyi ensimmäisellä puoliajalla jo tavoittamattoman tuntuisesti 34–0-johtoon. Keskushyökkääjä Jerell Jones teki kotijoukkueelle juoksemalla neljä touchdownia ja kertaalleen touchdownin teossa onnistui Ottopekka Leskinen, joka otti maalialueella kiinni pelinrakentaja Nicolas Carpelanin noin 30 jaardin heiton. Tomi Jokinen onnistui kahdesti yhden pisteen lisäpistepotkuyrityksessä, ja toinen keskushyökkääjä Tuukka Hietamäki vei pallon maalialueelle kertaalleen kahden pisteen lisäpisteyrityksessä.

Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Juha-Matti Jokinen oli aiheesta tyytyväinen omiensa valmistautumiseen.

– Meillä oli alla hyvä treeniviikko ja olimme todella valmiita. Pelin alku oli parasta peliä mitä olemme koko kaudella esittäneet. Hyökkäys oli aivan liekeissä. Hyökkäyksen linja teki Jonesille jumalattoman isoja reikiä mihin juosta. Puolustus puolestaan pysäytti vastustajan koko ajan. Se oli koko ajan kolme ja ulos. Hemmetin terävä ja hyvä alku, Jokinen hehkutti.

Jokisen mielestä peli meni sekavammaksi hieman ennen taukoa.

– Lopussa tuli rangaistuksia ja virheitä molemmin puolin palloa. Pelin rytmi sekosi, päävalmentaja sanoi.

Toisella puoliajalla vierasjoukkue pääsi peliin paremmin mukaan. Pelaajavalmentaja Stephen Stokes teki joukkueelleen kaksi touchdownia ja Niko Kantonen yhden. Lisäksi Gilbert Locklan potkaisi yhden pisteen lisäpisteyrityksen tolppien välistä sisään. Wolverinesin takaa-ajo katkesi lopulta noin minuutti ennen loppua, kun Huskiesin Mikko Isokääntä teki omalla maalialueella syötönkatkon, ja kotijoukkue pääsi hyökkäämään kellosta lopun ajan pois.

– Wolverines muutti puolustuksensa todella aggressiiviseksi, ja se pelasi sitä jopa vähän riskillä. Me pelasimme vähän varman päälle, jolloin oma pelimme meni rikkonaiseksi. Meillä oli kuitenkin niin iso johto, että pystyimme pitämään sitä, eikä meillä ollut isompaa hätää. Wolvot tekivät tästä kuitenkin toisella puoliajalla kunnon matsin, eikä pelistä tullut meille helppoa kuten emme odottaneetkaan, Jokinen sanoi.

Huskies kohtaa ensi lauantaina mestaruusottelussa Kaurialassa tamperelaisen Saintsin. Saints kaatoi lauantain toisessa välierässä hieman yllättäen Vaasassa Royalsin ja pääsee hakemaan Kaurialasta kauden toista voittoaan. Juuri Saints nimittäin aiheutti hämeenlinnalaisille runkosarjan ainoan tappion.

– Ensinnäkin on hienoa, että viikon päästä pelataan finaali, se on Hämeenlinnassa ja me olemme finaalissa. Joukkue asetti itse itsellensä tavoitteeksi voittaa finaali. Olemme pelanneet Tamperetta vastaan kahdesti ja sekä voittaneet että hävinneet. Saints on osoittanut pitkin kautta, että se on vaarallinen. Pelinrakentaja Samson Bialostok pystyy tekemään pelejä. Meidän pitää ensi viikolla tehdä kunnon gameplan ja valmistautua matsiin, Huskies-valmentaja suunnitteli.

Kauden ennakkoasetelmiin nähden Saintsin finaalipaikka on pieni yllätys.

– Tampereen vahvuudet kuitenkin sopivat Vaasaa vastaan. Hyökkäys on vaarallinen ja pystyy tekemään pisteitä nopeasti. Se on myös meille haaste, joten valmistautumisern pitää olla kunnossa, Jokinen muistutti.

Asiasanat

Päivän lehti

7.4.2020