Uutiset

Huskies pysyy Jokisen komennossa

Kesällä 2014 amerikkalaisen jalkapallon 2. divisioonan voittanut Hämeenlinna Huskies ja kaksi edellistä kautta joukkueen päävalmentajana toiminut Juha-Matti (Jasu) Jokinen ovat sopineet yhteistyön jatkosta myös I-divisioonassa kaudella 2015.

Jatkosopimuksen varmistumisen jälkeen Jokinen kiitteli viime kauden joukkueen tahtotilaa:

– Haluttiin voittaa kakkosdivari ja siinä onnistuttiin, menestyksen taustalla on monia asioita, kuten laadukas valmennusryhmä ja toimiva seuraorganisaatio.

Tärkeimpänä osa-alueena Jokinen pitää kuitenkin Huskiesin laajaa ja monipuolista pelaajaryhmää

– Valtaosa kokemattomista pelaajista meni isoin askelin eteenpäin ja moni ryhmään tulleista pelureista toi ison panoksen kentälle ja pukukoppiin. Pelillisesti onnistuttiin parantamaan niitä osa-alueita, joita haluttiinkin. 1. divisioonassa vastus kuitenkin kovenee kun vastassa on perinteisiä osaavia seuroja, paljon kokeneita pelaajia ja osaavia ulkomaalaisvahvistuksia.

– Tavoitteena uuteen kauteen lähdettäessä voidaan pitää, että meillä on off-seasonin jälkeen jalkeilla urheilullinen, hyvähenkinen joukkue joka on toimiva sekoitus nuoruuden intoa ja kokemusta. Sitä ennen on jokaisen pelaajan oltava halukas ja valmis treenaamaan niin, että on valmis tulevan sarjaportaan kovempiin vaatimuksiin, sanoo Jokinen.

Ennen nyt jatkuvaa päävalmentajakauttaan Jokinen on toiminut AFT Tigersin junioreiden, Suomen nuorisomaajoukkueiden, Nokia Ghosthuntersin edustusjoukkueen ja Hämeenlinna Huskiesin apuvalmentajana. (HäSa)

Asiasanat