Uutiset

Huskies selvitti tiensä 2. divisioonan finaaliin

Hämeenlinnalainen Huskies pääsee pelaamaan tämän vuoden amerikkalaisen jalkapallon 2. divisioonan mestaruudesta. Huskies kaatoi lauantaina pelinrakentajansa Niclas Carpelanin johdolla hankolaisen Sun Cityn. Hämeenlinnalaisten voittolukemat Hangossa olivat 48–29 (26–21).

Carpelan heitti ottelussa peräti seitsemän maalia ja onnistui kertaalleen syötönkatkossa. Pelinrakentajan heitoista pääsivät nauttimaan kolme maalia kiinniottanut Jarno Uitto, kahdesti maalia juhlinut Sihn Thu ja kerran maalialueelle pallon kanssa päässeet Juhani Kähänen ja Verneri Hellstén.

Puolustuksessa Huskies onnistui kolme kertaa syötönkatkossa. Mikko Isokääntä, Santtu Luukas ja Sami Haantaus pääsivät kukin kertaalleen syöttöön kiinni.

– Peli oli tiukka ja kova matsi. Vastustaja oli hyvä, mutta meidän heittopelimme oli hyvää. Pelirakentaja Carpelan oli suorastaan liekeissä. Se oli parasta mitä on tänä kesänä nähty. Lähtökohta oli meille hankala, sillä meillä ei ollut oikein keskushyökkääjiä, koska he ovat loukkaantuneita. Tiesimme olevamme aika paljon heiton varassa. Silloin vastustajalla voi olla helppoa puolustaa, mutta Hanko ei pystynyt vastaamaan heittoralliimme lainkaan, kehui Huskiesin valmentaja Juha-Matti Jokinen.

Jokisen mielestä Huskiesin puolustuksella oli hankala päivä.

– Hanko hyökkäsi hyvin ja puolustaminen oli hankalaa. Varsinkin Hangon juoksu upposi meihin liikaa, mutta vastaavasti otimme sen heittopelin täysin pois, Jokinen tuumasi.

Huskies finaalivastustaja ratkeaa sunnuntaina Vaasan ja Kuopion välisessä ottelussa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

31.5.2020