Uutiset

Huskies teki tarvittavan kotivoittoon

Hämeenlinnan Huskies otti kotivoiton lappeenrantalaisesta Rajaritareista amerikkalaisen jalkapallon 2. divisioonassa luvuin 32–6 (25–6).

Kotijoukkueen Sinh Thu teki Pullerin tekonurmella ensimmäisen touchdownin pelinrakentaja Niclas Carpelanin pitkästä heitosta. Vierailija kuitenkin tasoitti toisella neljänneksellä Topi Lainion voimin.

Ari-Pekka Reinikainen juoksi luvuiksi 12–6. Thu otti toistamiseen kiinni Carpelanin hienon heiton. Thu kantoi ison kuorman, sillä hän pelasi kahteen suuntaan.

Janne Moisio ykköshahmo

Janne Moisio vastasi ottelun lopuista pisteistä. Moisio potkaisi ensin yhden lisäpisteen ja sen jälkeen hän teki juuri ennen taukoa touchdownin.

Tauon jälkeen Moisio teki vielä toisen touchdownin ja sen päälle vielä lisäpisteen potkusta.

– Tämä oli joukkueelta mallikas suoritus. Pelasimme aiempaa kypsempää peliä. Itselleni tuli helppoja virheitä, sanoi kotijoukkueen parhaana palkittu Moisio.

– Minulle tuli pallonmenetys ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen. Ei ollut helppo matsi, sillä vastustaja oli atleettinen, hyväkuntoinen ja tekninen joukkue, Moisio arvioi.

Moisio kiitteli pelikavereitaan hyvien onnistumisten jälkeen.

– Meidän linja teki hyvää työtä. Sen jälkeen oli helppo juosta. Meidän pelaajista ensimmäistä kauttaan pelaava Juuso Alakoski oli ennakkoluuloton. Anssi Väisänen tuurasi minua hyvin, Moisio kehui.

Rajaritareilla oli matkassa vain kolme vaihtopelaajaa.

– Huomasi, että heiltä loppui kunto. Heillä on kokenut ja tasokas ryhmä. He painoivat hyvin loppuun asti.

Moisio oli ehkä turhankin kriittinen itseään kohtaan.

– Tein huonoja valintoja, kun tuli leikkaamisia väärään suuntaan. Pienet virheet voivat kostautua isosti, Moisio tuumasi.

Tauon jälkeen tärkeitä pelejä

Huskiesin puolustuspelaaja Aku Kattainen väänsi nilkkansa pelin tiimellyksessä.

– Muutama palkollinen kolhu tuli. Meiltä puuttui Mikko Isokääntä ja muutama takamies, joten meidän puolustus oli tällä kertaa ohut. Meillä on nyt kaksi viikkoa taukoa, joten voimme nuolla haavoja, sanoi Huskiesin päävalmentaja Juha-Matti Jokinen.

Jokinen oli luonnollisesti tyytyväinen lopputulokseen.

– Erittäin hyvä tulos, sillä vastustaja oli hyvä ja piti meitä tiukoilla. Meidän juoksupeli ja blokkaaminen oli hyvää. Meidän puolustus pelasi käytännössä nollapelin, sillä vastustaja teki pisteensä meidän hyökkäyksen pallonmenetyksestä, Jokinen sanoi.

Huskies on pelannut sarjassa seitsemän ottelua ja kärsinyt vain yhden tappion. Tauon jälkeen kuitenkin vasta ratkeaa koko kauden arvosana.

– Tauon jälkeen on kolme ottelua kärkijoukkueita vastaan. Niissä ja pudotuspeleissä ratkeaa, miten olemme onnistuneet tällä kaudella. Peliä on koko ajan saatava paremmaksi, Jokinen painotti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic