Uutiset

Huskies ykköspaikalta välieriin

Kahdeksan peliä, seitsemän voittoa ja runkosarjan piikkipaikka. Juurikaan paremmin ei sarjanousijan kausi olisi tähän mennessä voinut sujua.

Hämeenlinnan Huskies varmisti lauantaina kotiedun aina amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan finaaliin saakka, kun joukkue kaatoi runkosarjan päätöskierroksella helsinkiläisen Wolverinesin lukemin 35–14 (21–14).

Runkosarjan voittajana Huskies pääsee pelaamaan ensi viikonloppuna välieräottelun kotikentällään Kaurialassa. Lauantaina tulevaan otteluun haettiin jo ennakkoasetelmia, sillä Wolverines on hämeenlinnalaisten vastustaja myös välierässä.

Huskiesin päävalmentaja Juha-Matti Jokinen oli runkosarjan jälkeen tyytyväinen kauden kulkuun, mutta suuntasi samalla katseensa jo tiukasti finaalipaikan ratkaisevaan otteluun.

– Seuraava peli on kuitenkin se, joka ratkaisee, mikä maku tästä kaudesta jää. Se on ”one and done”, kerrasta poikki. Voittajat ratkaistaan siinä, eikä runkosarjan voitosta ole mitään iloa, jos emme voita kahta seuraavaa ottelua, Jokinen muistutti.

Huskies oli lauantaina Wolverinesia vastaan vakuuttava. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut, viime kaudella Vaahteraliigaa pelannut helsinkiläisjoukkue joutui kerta toisensa jälkeen tunnustamaan hämeenlinnalaisten puolustuksen vahvuuden.

Etenkin ottelun lopulla Santeri Alijärvi teki kaksi tärkeää säkitystä ja Mikko Isokääntä sekä Huskiesin parhaana palkittu Joel Sisler ottivat syötönkatkot.

Wolverines sortui myös ottamaan rangaistuksia ratkaisevissa paikoissa.

– Peli oli tiukka ja kova. Kaksi joukkuetta, jotka osaavat pelata. Onnistuimme puolustuksen suunnitelmassa aika hyvin ja toteutettiin, niitä juttuja, joita halusimme ottaa vastustajalta pois. Meidän niin sanottu red zone -puolustus oli hyvää, eli vastustaja oli monta kertaa lähellä tehdä maalin, mutta pysäytimme heidät sitten kalkkiviivoille, Jokinen kiitteli.

Myös Huskiesin hyökkäys vikkeläkinttuisen Jerell Jonesin johdolla oli iskussa. Jones onnistui tekemään 3 touchdownia ja Jussi Kähönen kaksi. Tomi Jokinen puolestaan paukutti lisäpisteitä hyvällä onnistumisprosentilla.

– Hyökkäys oli tänään sellaista, kuin se parhaimmillaan on, eli tasapainoista. Pystyimme sekä juoksemaan että heittämään, päävalmentaja Jokinen sanoi.

Joukkueilla on nyt viikko aikaa valmistautua kauden tärkeimpiin koitoksiin. Keskinäistä koitosta katsotaan varmasti sekä Huskiesin että Wolverinesin leireissä läpi moneen kertaan.

– Molemmat yrittävät löytää jotain uutta seuraavaan viikkoon. Katsotaan tämä peli ja tehdään uudet pelisuunnitelmat. Tässä on lyhyt aika valmistautua ja meidän lajissa pudotuspeleissä yksi matsi ratkaisee. Ei ole mitään ottelusarjoja tai muita, eli pitää olla valmis, Jokinen pohti.

Huskiesin terveystilanne ennen ratkaisevia otteluita on niin hyvä, kuin se kauden loppupuolella voi olla.

– Tässä vaiheessa kautta porukka on kolhuinen niin kuin kaikilla muillakin. Toivottavasti saamme pari tärkeää pelaajaa pelikuntoon ennen välierää, Jokinen ennakoi. häsa

Asiasanat

Päivän lehti

7.4.2020