Uutiset

Huskiesilla toinen yritys Vaahteraliigaan

Hämeenlinnan Huskies pääsee lauantaina pelaamaan toista kertaa peräkkäin miesten amerikkalaisen jalkapallon liigapaikasta ensimmäisen divisioonan finaalissa, Spagettimaljassa. Lähtökohdat kauden viimeiseen otteluun ovat hieman erilaiset kuin viime vuonna.

Viime elokuussa Huskies oli finaaliin asti voittamaton ykkösdivisioonassa, kunnes Tampere Saints vei myös Spagettimaljaksi kutsutun pokaalin Kaurialasta pistein 15–28. Samalla Saints katkaisi Huskiesin nousukiidon kohti Vaahteraliigaa, ja hämeenlinnalaiset jäivät vielä täksi kesäksi divisioonaan yrittämään uutta nousua.

Tällä kaudella Huskies jäi piste-erolla lauantain isännän, Helsinki Wolverinesin taakse kahdeksan ottelun runkosarjassa. Joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti. Kauden avauksessa helsinkiläiset olivat selvästi parempia kotonaan lukemin 28–7, mutta Huskies sai revanssin Kaurialassa tiukan ottelun jälkeen 34–33.

Wolverines on loppuotteluun hienoinen suosikki. Huskiesin pelinrakentaja-päävalmentaja Stan Bedwell ei halua kuitenkaan ajatella näin.

– Minusta tuntuu nyt, että joukkueemme on yhtenäisempi kuin yksikään, jossa olen ollut aiemmin mukana. Olemme valmiita tähän otteluun, olemme työskennelleet tätä varten marraskuusta asti, amerikkalainen pohtii Gridiron.fi-amerikkalaisjalkapallosivustolla.

– Olemme erittäin motivoituneita ja valmistautuneita, emmekä malta odottaa lauantaita.

Huskies on tähän asti ollut sarjan paras puolustusjoukkue, kun taas Wolverinesilla on ollut tilastojen valossa paras hyökkäys. Molempien hyökkäyspelitapa sen sijaan on melko samanlainen: palloa heitetään paljon tietyille vastaanottajille.

Bedwell uskoo, että Huskiesilla on tässä suhteessa etu vastustajaansa.

– Mitä tulee juoksupeliin, me luotamme muutamaan pelaajaan, kun taas heidän pelinsä on Jerell Jonesin varassa. Samaa voi sanoa heittopelistä, jossa heidän kohdepelaajansa on Locklan Gilbert, sanoo pelinrakentaja Bedwell, jonka suosikkikohteita ovat olleet laitahyökkääjä Veli-Pekka Jaakonsaari ja keskushyökkääjä Xavier Ajuwon.

Spagettimalja 2016 alkaa Helsingin Brahenkentällä lauantaina 20. elokuuta kello 15. HäSa

Asiasanat