fbpx
Uutiset

Huskiesille kauden avaustappio

Voitosta voittoon alkukauden aikana amerikkalaisen jalkapallon1. divisioonassa porskuttanut hämeenlinnalainen Huskies kärsi sunnuntaina kauden avaustappionsa – ja vieläpä melkoisen dramaattisella tavalla. Huskies johti ottelua vielä neljännen neljänneksen loppuvaiheilla 20–14, mutta tamperelainen Saints nousi viime hetkillä 21–20 (14–7) -voittoon.

Vierasjoukkueen ottelun viimeinen hyökkäysvuoro lähti liikkeelle kaiken lisäksi läheltä sen omaa maalialuetta. Huskies sai pidettyä kolmen yrityksen ajan vieraiden parhaana palkitun pelinrakentajan Samson Bialostokin kurissa, mutta neljännellä yrityksellä Bialostok löysi oman hyökkääjän pitkällä 50 jaardin heitollaan, ja Saints pääsi jo Huskiesin kenttäpuoliskolle. Bialostok teki lopulta itse joukkueensa 20–20-tasatulokseen nostaneen touchdownin.

Huskies ehti jo tuulettaa onnistumista Saints yhden pisteen lisäpisteyrityksen blokkaamisessa, jolloin ottelu olisi edennyt jatkoajalle. Hämeenlinnalaispuolustukselle tuomittiin kuitenkin tilanteessa paitsio, ja Saints pääsi yrittämään lisäpistepotkua uudelleen. Henri Laineen potku menikin maalipuiden välistä, eikä Huskiesille jäänyt riittävästi aikaa ottelun kääntämiseen.

Hämeenlinnalaisten päävalmentajaa Juha-Matti Jokista tappio totta kai harmitti.

– Tappio herättää kitkeriä ajatuksia. Kyllä me ajattelimme, että voittoputkelle haetaan jatkoa, mutta emme siinä onnistuneet, Jokinen sanoi.

Ottelun alku oli hämeenlinnalaisille hankala. Tampere pelasi heti ensimmäistä hyökkäysvuoroaan pitkään ja päätti sen myös pelinrakentaja Bialostokin touchdowniin.

– Tampere oli alussa hyökkäyksessään hyvä. Se pystyi juoksemaan meitä vastaan, eikä juoksupuolustuksemme ollut kovin hyvää. Tampere sai pitkiä driveja, jolloin oma hyökkäyksemme joutui olemaan sivurajalla eli emme pystyneet pitämään hyökkäystämme kehissä.

Kotijoukkue pääsi ottelun edetessä paremmin peliin mukaan. Keskushyökkääjä Jerell Jones teki hurttalaumalle kolme touchdownia. Tomi Jokinen puolestaan potkaisi kahdesti lisäpisteyrityksen maalipuiden välistä, mutta kolmannen yrityksen Saints sai blokattua poikkipuun alle..

– Saimme vastustajan hyökkäyksen kuriin ja tulimme takaisin peliin. Sitten meille tuli pelin loppupuolella pieniä asioita, jotka olivat tavallaan meitä vastaan, emmekä saaneet voittoa väännettyä, Jokinen muistutti.

Yksi ratkaisutilanteista oli puolustuksen paitsion ohella Bialostokin mahtiheitto viimeisessä hyökkäyspelissä.

– Emme saaneet painetta pelinrakentajaan, silloin on yleensä hyvä heittää ja takakenttä on tiukemmalla. Se ei ole yhden pelaajan juttu, vaan aina kokonaisuus.

Jokinen kehui vierasjoukkueen pelisuunnitelmaa.

– Kaikki kunnia Tampereelle, se pelasi hyvin. Kaikki pienet asiat myös ansaitaan, päävalmentaja sanoi.

Huskies huilaa peleistä ensi viikonloppuna ja pelaa runkosarjan päätöskierroksen ottelunsa 8. elokuuta helsinkiläistä Wolverinesia vastaan.

– Pysymme suunnitelmassamme. Olemme vetäneet tiukasti viisi viikkoa ja joukkueessa on aika paljon kolhuja. Ensi viikon huilaamme ja lähdemme sitten Wolverinesia vastaan. Loppukausi on tietynlaista playoffia koko ajan. Enää ei auta tappioita ottaa, vaan Wolverinesia vastaankin pitää lähteä voitto mielessä, vaikka playoff-paikka kai varma onkin, Jokinen mietti. HäSa

Asiasanat

Menot