fbpx
Uutiset

Huskiesille voitto Bedwellin debyytissä

Hämeenlinna Huskiesin miesten joukkue pääsi sunnuntaina pelaamaan ensimmäisen ottelunsa 1. divisioonassa uuden päävalmentajansa ja pelinrakentajansa Stan Bedwellin johdolla. Amerikkalaisen ensimmäisessä kamppailussa hurttapaidassa joukkue vieraili Kuopion Väinölänniemellä ja kukisti isäntä Steelersin 7–28.

Huskies aloitti vahvasti. Ensimmäisen neljänneksen ainoan touchdownin juoksi keskushyökkääjä Veli-Pekka Jaakonsaari. Sama mies juoksi toisen maalin seuraavan neljänneksen alkuun.

Ennen taukoa myös pelinrakentaja Bedwellin syötöt alkoivat löytää osoitteeseensa. Laitahyökkääjät Jani Heinisalo ja Ottopekka Leskinen koppasivat hänen heittonsa maalialueella. Potkaisija Tomi Jokinen hoiti varmasti kaikki lisäpistepotkut.

Toisella puoliajalla Huskies antoi nuoremmille pelaajille vastuuta ja muun muassa Bedwell teki tilaa Lari Siitoselle. Steelersin takaa-ajo jäi torsoksi, kun viimeisellä neljänneksellä Juho Väisänen syötti Kaapro Keräselle isäntien ainoan touchdownin.

Bedwell toi mukanaan seuraan oman college-vaikutteisen pelisysteeminsä. Hänen mielestään muut pelaajat toteuttavat sitä jo aika hyvin, vaikka yhteisiä otteluita ei juuri ole ollut.

– Se meni niin hyvin, kuin vain voi toivoa, kun olemme harjoitelleet yhdessä vasta vähän aikaa. Odotan, että yhteispelimme paranee juhannustauon jälkeen, jolloin ehdimme harjoitella lisää, yhdysvaltalainen kommentoi.

Joukkueen johtohahmo lähtee itse ensi viikonlopuksi takaisin Italiaan, sillä hänen varsinainen työnantajansa Lazio Marines pelaa vielä Italian liigan pudotuspelejä. Hän odottaa kuitenkin pelaamista kotiyleisön edessä heinäkuussa.

– Hämeenlinnalaiset fanit ovat kuulemma Suomen parhaita. Olen kuullut paljon, miten hyvä tunnelma on ja miten joukkuetta kannustetaan. En malta odottaa, että pääsemme pelaamaan kotiyleisön edessä, Bedwell kertoo. HäSa

Asiasanat

Menot