fbpx
Uutiset

Huskiesin miehet panivat jännittämään

Kaurialassa nähtiin kauden ensimmäinen hyökkäyskilpailuksi kutsuttu erikoisuus, kun Huskies isännöi päivän toisessa amerikkalaisjalkapallo-ottelussa Kuopio Steelersiä. Huskies lähti otteluun suurena suosikkina, mutta voitti kamppailun vasta äärimmäisen jännittävien vaiheiden jälkeen “jenkkifutiksen rankkareilla”.

Huskies aloitti hyvin, sillä pelinrakentaja Stan Bedwell vei kolmannella peliminuutilla hyökkäyksen päätyyn asti. Toisella neljänneksellä hän tavoitti nuoren laitahyökkääjä Juuso Alakosken 14-jaardisella heitolla. Puoliajan loppuun Steelers teki reiluun minuuttiin kaksi touchdownia, juoksijoina Tuomas Räsänen ja Petteri Lappalainen, ja tauolle lähdettiinkin tasatilanteesta 14–14.

Viimeisen neljänneksen puolivälissä Huskiesin riskinotto kostautui, kun se ei lähtenyt purkamaan oman puolustusalueen painetilannetta lentopotkulla. Steelersin Lappalaiselle ei jäänyt montaa jaardia juostavaksi. Huskiesin onneksi Archibald Barnes palautti seuranneen aloituspotkun touchdowniksi.

Bedwellin mukaan ongelmat alkoivat, kun joukkueen tärkein keskimmäinen linjamies Drenit Mulaj loukkaantui. Sentteriksi päätyi A-P Reinikainen, joka ei ole aiemmin antanut aloitussyöttöjä peleissä. Siksi lentopotkuakaan ei yritetty.

– Hän pelasi hyvin paikatessaan. Sentteri on ehkä kentän vaikein pelipaikka. Ajoituksen löytämisessä oli hakemista, ja ajauduimme huonoon rytmiin. Rangaistuksetkin olivat aika yksipuolisia tänään, pelaaja-valmentaja Bedwell selittää.

Huskies sai kehitettyä kunnon loppurynnistyksen, joka huipentui Tomi Jokisen kenttäpotkumaaliyritkseen viimeisellä sekunnilla. Rangaistusten takia etäisyyttä oli kuitenkin noin 30 jaardia, ja potku meni niukasti ohi.

Edessä oli siis hyökkäyskilpailu, jossa molemmat joukkueet pääsivät yrittämään ottelun ratkaisua. Huskies otti nopean katkaisun puolustuksessa, ja Velipekka Jaakonsaaren touchdown toi voiton.

Bedwellin mukaan Huskies on itsensä pahin vihollinen, ja teki itse ottelusta tiukan.

– Huonoja aloitussyöttöjä ja heittoja, päästämme vastustajan jaardin linjalle, syyllistymme rikkeisiin. Meidän pitää voittaa itsemme, Bedwell pohtii.

Runkosarjaa on jäljellä yksi ottelu, mutta tällä hetkellä vaikuttaa, että Huskies kohtaa Steelersin jälleen välierissä.

– Se tulee olemaan taas itsestämme kiinni. Meidän pitäisi saada Drenit ja Jarkko (kakkossentteri Lumisalmi) takaisin seuraavalla viikolla, joten hyökkäys tulee kuntoon. Näimme kuitenkin tänään suurimman heikkoutemme, kun kaikki osoittelivat toisiaan sivurajalla. Puhuimme siitä puoliajalla, että meidän pitää mieluummin kannustaa toisiamme, Bedwell linjaa. HäSa

Asiasanat

Menot