Uutiset

Huskiesin ote piti kotiavauksessa

Hämeenlinnalainen Huskies esiintyi edukseen amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan kotiavauksessaan lauantaina Kaurialan kentällä. Rikkonaisessa ottelussa Huskies onnistui puristamaan makean voiton sarjan kärkijoukkueesta helsinkiläisestä Wolverinesista vaivaisella pisteellä, numeroin 34–33 (14–13).

Kaukaa ei kuitenkaan liipannut, ettei Huskies hävinnytkin kamppailua. Joukkue nimittäin johti ottelua kolmannen neljänneksen jälkeen jo numeroin 27–13, mutta päästi Wolverinesin viimeisellä neljänneksellä rinnalleen (pisteet 27–27). Hyvän ottelun pelannut tamperelainen keskushyökkääjä Velipekka Jaakonsaari onnistui kuitenkin nappamaan pelinrakentaja Stan Bedwellin heittämän pallon ja kipitti makean touch downin. Myös potkaisija Tomi Jokinen onnistui lisäpisteyrityksessään ja tulostaululla komeilivat numerot 34–27.

Wolverines onnistui kuitenkin vielä kerran kiusaamaan Huskiesia. Viime kaudella Hämeenlinnassa pelannut keskushyökkääjä Jerell Jones pääsi karkuun ja iski ottelun viimeisen touch downin (aikaa jäljellä vajaa puolitoista minuuttia). Lisäpisteitä joukkue ei kuitenkaan enää onnistunut saalistamaan. Kahta pinnaa ja voittoa joukkue yritti pelaamalla, mutta heitto ei tällä kertaa onnistunut.

– Kyllä loppu meni tosi jännäksi. Kaveri yritti väkisin pinnalla ohi, mutta se yritys torjuttiin.

– Molemmat joukkueet tekivät paljon virheitä ja syötönkatkojakin tuli aika monta. Onneksi kanttimme piti kuitenkin tiukoillakin hetkillä. Tämä oli arvokas voitto, jonka jälkeen on hieno jatkaa kautta, jutteli Huskiesin parhaana pelaajana palkittu Velipekka Jaakonsaari.

31-vuotias Jaakonsaari onnistui tekemään touch downin myös kolmannella neljänneksellä.

– Kausi on alkanut ihan mukavasti. Olen edennytkin jo noin 400 jaardia ja maalejakin olen tehnyt viisi, laskeskeli Jaakonsaari.

Huskiesin miehistä touch downeja saalistivat myös laitahyökkääjä Pekka Tirri, keskushyökkääjä Xavier Ajuwon ja pelinrakentaja Stan Bedwell.

Bedwellille lauantain ottelu oli vasta toinen peli Huskiesin paidassa. Myös joukkueensa päävalmentajana häärivä Bedwell oli tyytyväinen koko joukkueensa peliin.

– Tämä oli ilman muuta koko tiimin voitto. Minunkin on tämän jälkeen hieno keskittyä vain tämän joukkueen johtamiseen, sillä valmentajan työt Italiassa ovat nyt ohi. Palasin Suomeen vasta juhannuksen jälkeen, eli siihen nähden itsekin onnistuin ihan hyvin, vaikka esitykseni oli vielä aika ailahteleva, Bedwell nauroi.

Huskiesilla on pelannut 1. divisioonassa viisi ottelua. Miinussarakkeessa joukkueella on vain yksi tappio sarja-avauksessa Wolverinesille.

Hämeenlinnalaiset jatkavat pelejään ensi lauantaina Kaurialan kentällä kello 16. Sarjakakkonen kohtaa tuolloin Kouvolan Indiansin. HäSa

Asiasanat

Uusimmat