Uutiset

Huumekauppiaille vuosia linnaa Kanta-Hämeen amfetamiinijutussa

Vajaan neljän kilon amfetamiinierä vei kantahämäläisen huumejengin päätekijät vuosiksi telkien taakse. Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi perjantaina tamperelaiselle Joni Korhoselle, 37, kahdeksan ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen. Siitä neljä vuotta ja yhdeksän kuukautta on jäännöstä aiemmasta huumetuomiosta. Korhonen oli ehdonalaisessa vapaudessa.

Hän johti hämeenlinnalaista väkivaltaista huumerikollisten jengiä vuoden 2003 tienoilla.

Seitsemän ja puolen vuoden tuomio annettiin hausjärveläiselle Mika Peltoniemelle, 46, ja vantaalaiselle Kari Kemppaiselle, 40. Myös he olivat ehdonalaisessa vapaudessa ja tuomiossa on mukana jäännösrangaistusta. Huumeet Suomeen junaillut liettualainen Ricardas Cerniauskas, 31, tuomittiin kuudeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen.

Myös Subutexia kaupattiin
Juttuun liittyi myös Subutexin kauppaa. Siitä tuomittiin ehdottomaan kahden vuoden kolmen kuukauden vankeuteen lahtelainen Voitto Lundberg, 52, ja kahden vuoden vankeuteen hämeenlinnalainen Jamina Jokinen, 29.

Tuomiot kahdelletoista
Syytettyjä oli yhteensä 12, ja kaikki myös tuomittiin. Vähäisempien tekijöiden rangaistukset vaihtelevat sakoista puolentoista vuoden ehdottomaan vankeuteen. Jutun rikosnimikkeet vaihtelevat huumeiden käyttörikoksesta törkeään huumausainerikokseen.

Amfetamiinin arvo katukaupassa olisi ollut noin 140 000 euroa ja subutexien 56 000 euroa.

Jutun haarat ulottuivat Kanta-Hämeestä mm. Lahteen, Kirkkonummelle ja Ouluun. Amfetamiini takavarikoitiin Peltoniemen asunnon lähettyviltä Ryttylästä.

Huumekauppiaat olivat saamassa toimintansa juuri kunnon vauhtiin, kun poliisi nappasi heidät. Neljän kilon huumehankintaa oli rahoitettu pienemmillä kaupoilla. Poliisi oli ollut jutun jäljillä jo hyvän aikaa ennen kuin iski.

Miesten touhuja oli tarkkailtu ja heidän puhelimiaan kuunneltiin.

Rikolliset myös hölmöilivät amfetamiinia käsitellessään, sillä he siirsivät sitä pusseista toisiin Jamina Jokisen asunnon parvekkeella niin, että naapurit saattoivat nähdä toiminnan.

Asunnossa myös tehtiin vilkasta huumekauppaa ja käytettiin huumeita niin, että naapurit kiinnittivät asiaan huomiota. (HäSa)