Uutiset

Huumevelkoja perittiin velallisen ystäviltä miekoin ja pihdein

Hämeenlinnan poliisi tutkii rikossarjaa, johon liittyy huumausaine- ja omaisuusrikosten lisäksi myös huumevelkojen väkivaltaista perintää velallisen ystäviltä ja omaisilta.

Hämeenlinnassa toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa tapahtuneista rikoksista epäillään neljää pääkaupunkiseudulla asuvaa ulkomaalaissyntyistä miestä.

Poliisin mukaan aikaisemmin vain huumeiden myynti- ja välitysorganisaatioiden ylemmillä tasoilla esiintynyt väkivaltaisuus rikollisten kesken on yleistymässä myös käyttäjien tasolle.

Kun epäillyille huumekaupoissa velkaanut nuori hämeenlinnalaismies ei pystynyt maksamaan velkojaan, aloittivat epäillyt velkojen perimisen velallisen ystäviltä ja näiden omaisilta.

Muilutuksia ja pahoinpitelyitä

Huumekauppoihin liittymättömiä ihmisiä on perinnän tehostamiseksi kuljetettu vastoin tahtoaan Hämeenlinnasta pääkaupunkiseudulle, pahoinpidelty sekä uhkailtu vakavalla väkivallalla.

Pahoinpitelyissä ja uhkailuissa on käytetty erilaisia teräaseita, kuten miekkaa ja pihtejä. Velallisen ystäviä on lyöty miekalla ja heiltä on uhattu leikata sormia.

Kolme epäiltyä on ollut tutkinnan aikana vangittuna ja nyt he odottavat oikeudenkäyntiä vapaana. Yksi epäillyistä on etsintäkuulutettu. Poliisi on määrännyt epäillyt matkustuskieltoon, jolloin he eivät saa poistua asuinalueeltaan ja heidän on ilmoittauduttava säännöllisesti poliisille.

Asian syyteharkinta käynnistyy heinäkuun aikana ja tuomioistuinkäsittely alkaa syksyllä Hämeenlinnan käräjäoikeudessa. (HäSa)

Menot