fbpx
Uutiset

Huurinaisen rutiini riitti

Perinteinen tennisturnaus Aulanko cup kokosi vaihtelevaan säähän 71 pelaajaa mittaamaan taitojaan Aulangon hyväkuntoisille massakentille. Määrän lisäksi tarjolla oli laatua. Kolmipäiväinen turnaus huipentui sunnuntaina miesten loppuotteluun, jossa kohtasivat mm. kaksi henkilökohtaista SM-kultaa takavuosina saavuttanut Sami Huurinainen, 35, sekä Yhdysvalloissa opiskeleva ja pelaava Ristomatti Lanne, 23.

Molempien nimi on kaiverrettu jo kahdesti Aulanko cupin legendaariseen, vuodesta 1958 kiertäneeseen voittomaljaan. Edellisen kerran kaksikko kohtasi finaalissa kaksi vuotta sitten, jolloin Huurinainen oli parempi.

Samaan lopputulokseen päädyttiin taas, mutta toissavuotisesta finaalista poiketen kamppailu oli äärimmäisen tasainen loppuun saakka. Muutamissa avauserän ensimmäisissä syöttövuoroissa hermoillut Lanne kokosi itsensä hienosti. Pallot alkoivat pysyä rajojen sisällä. Lisäksi muutama huikea kurotus putosi Huurinaisen ulottumattomiin. Näin Lanne venytti erän tie brakeen ja voittoon saakka.

Toisessa erässä isokokoisen ja kokeneen Huurinaisen painavat lyönnit alkoivat upota kenttään. Lanne taipui numeroin 3-6. Kolmannessa ja ratkaisevassa erässä nähtiin pitkiä palloralleja. Lopulta Huurinainen sijoitti syötöt vastustajaansa tarkemmin ruutuun ja Lanteen palautukset pomppivat pitkiksi, tai jäivät verkkoon. Tasatilanteessa Huurinainen mursi Lanteen syötön ja piti omansa. Näin hyvinkääläisen nimi kaiverretaan kolmannen kerran kiertopalkintoon.

Finaali päättyi lukemiin 2–1 (6–7, 6–3, 6–4). Rentous ja itsevarmuus paistoivat kokeneen Huurinaisen otteista erityisesti pelin loppuvaiheessa.

– Juuri sanoin ennen peliä, että olen ilmeisesti tullut vanhaksi, kun en jännitä enää pelejä, Huurinainen hymyili.

– Eka erä olisi pitänyt myös voittaa, mutta kaveri teki myös hyvää työtä. Tie brake on aina sellainen, että se voi kääntyä kuinka päin vain. Varmasti lopussa kokemus alkoi näkyä. Maltoin laittaa pallot kenttään, enkä lyönyt palautuksia liian kovalla voimalla. Nämä ovat niitä asioita, jotka tulevat vasta kokemuksen myötä. Tällaisia on vaikea junnuille opettaa, Huurinainen mietti.

Kisaa isännöineen Hämeenlinnan Tennisseuran pelaajista Susa Lehto pelasi naisten B:n finaalissa. Oulun Verkkopalloseuran Hilppa Tuomola oli loppuottelussa parempi numeroin 2–0 (6–2, 6–0). Naisten C:n hopeaa nappasi Hämeenlinnan Ilona Inovaara. HäSa

Asiasanat

Menot