Uutiset

Huutamalla ei selviä

Viime maanantaina iltapäivällä sattui Hämeenlinnan Hallituskadulla outo episodi: torin viistoparkista yritti lähteä pois nuori nainen. Hän peruutti autoaan hetken matkaa, mutta oli erittäin kokematon, ja pysäytti liian aikaisin, eikä uskaltanut koukata pois.

Jonossa odotti henkilöauto ja toinen henkilöauto, joka vilkutti vasemmalle, mennäkseen vapautuvaan viistoruutuun. Kolmantena oli paikallisen liikennöitsijän harmaasävyinen linja-auto. Se todella huomattiin ja kuultiin toria myöten!

Kuljettaja painoi pitkään torvea. Tuloksena oli, että epätoivoinen kokematon naiskuljettaja meni aivan kipsiin. Eikä tilannetta auttanut sekään, että kuljettaja hyppäsi autosta, käveli seisahtuneen auton luokse ja huusi punaisena ” tie auki, mäki on täynnä linja-autoja, menee aikataulut sekaisin”.

Pysäkillä ylempänä oli se keltainen linja-auto rauhallisesti, siinä se ruuhka. Tilanne purkautui vasta kun joku kohtelias nuorimies meni auttamaan naiskuljettajaa avaamalla auton oven ja kertomalla ”käännä nyt täydet”!

Harmaanvärisen yhtiön linja-autonkuljettajan kannalta (kuten ehkä keltaisenkin) odottaminen oli tietysti ikävää, mutta siltikin linja-autonkuljettajan käytös oli moukkamaista ja ala-arvoista.

Kestääkö tällaisen kuljettajan hermo, jos tosi liikenteessä tapahtuu jotain todella poikkeavaa? Ei huutamalla selviä enää armeijassakaan!

Kävellen tai keltaisella

Hämeenlinna

Päivän lehti

19.1.2020