Uutiset

Huvipuistoilla hyvä kesän aloitus

Helsinki
10.06.2018, 11:50

Kotimaa

Särkänniemen ja Tykkimäen huvipuistoissa iloitaan helteisestä alkukesästä. Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan kävijämäärä kasvoi toukokuussa noin kolmanneksella edellisvuodesta.
Powerparkin johtaja Mikko Kiviluoma puolestaan muistelee, että kävijämääriin olisi tullut 18 prosentin nousu edellisvuodesta. Liikevaihto on hänen mukaansa noussut 25 prosenttia touko-kesäkuussa.
– Helle on selvästi vaikuttanut positiivisesti. Tosin täytyy huomioida, että viime vuonna oli aika vaikea sää, hän sanoo.
Linnanmäellä kävijöitä on toimitusjohtaja Pia Adlivankinin mukaan ollut 6 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.
– Meillä vaikuttavat kaikkein eniten vesisateet. Huvipuistossahan ei tarvitse olla hellepäivä ollenkaan, se on pukeutumiskysymys. Nyt kun ei ole ollut montakaan sateista päivää, on kaiken kaikkiaan ollut mukava alku kaudelle, Adlivankin sanoo.
Tykkimäen vapaa-aikakeskuksen toimitusjohtaja Sakari Pasanen muistuttaa, että aurinkoiset kelit saavat ihmiset viihtymään enemmän myös terassilla ja kuluttamaan ruokiin ja juomiin.

Myös uutuuslaitteet houkuttelevat kävijöitä

Lämpimien kelien lisäksi laiteuutuudet ovat saaneet huvipuistokävijöitä liikkeelle.
Särkänniemen kesän uutuuslaite on Keinukaruselli, jonka kyytiin pääsevät jo 105-senttiset lapset.
– Sentyyppisissä laitteissa pituusrajana on yleensä ollut 120 senttiä. Viime vuonna saatiin tänne kolmesti laukaistava vuoristorata Hype. Se tuli vasta loppukesästä, joten ihmiset kokevat senkin uutuutena, Seppälä sanoo.
Särkänniemessä avattiin tänä kesänä myös Taikaranta, jota huvipuisto kuvailee toiminnalliseksi uutuusalueeksi.
Tykkimäen huvipuistoon on hankittu uutuuslaite Endeavour korvaamaan vanhaa Enterprisea. Laite nostaa kyydissä olijat yli 20 metrin korkeuteen ja pyörii jopa 40 kilometrin tuntinopeudella.
– Hurja karuselli, jossa mennään pää alaspäin. Se on hyvin samantyyppinen laite kuin edeltäjänsä, mutta tätä päivää ja vähän vielä hurjempi, sanoo toimitusjohtaja Pasanen.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic