fbpx
Uutiset

Huvittavaa

On huvittavaa, miten politiikassa jotkut sanonnat tai lupaukset tai puheet saavat eri merkityksen riippuen siitä mihin tarkoitukseen tai varsinkin ketä vastaan niitä käytetään.

Muutamia viikkoja sitten Erkki Liikanen ilmoitti halukkuutensa mandaattiin Suomen Pankkiin, vaikka hänellä on vielä useita vuosia jäljellä tätäkin nimitysjaksoa. Kuitenkin eräällä nimityskierroksella muutama vuosi sitten mandaattiajatusta pidettiin sopimattomana. Presidentti Halonenkin tuomitsi kameroiden räpseessä ja lupasi, ettei sitä käytetä jatkossakaan. Saa nähdä kuinka Liikasen käy.

Presidentti Halonen kutsui alkukesällä Pietarissa presidentti Putinin EU-kokoukseen Lahteen. Syntynyttä kohua Halonen tyynnytteli vetoamalla laajaan poliittiseen kokemukseensa. Suomen Pankin johtajanimityskierroksella vuonna 2001 kokemus taas ei ollut mitään. Silloin mm. ivattiin, että “politiikka ei tee ketään päteväksi” ja niinpä kevyesti syrjäytettiin erään ehdokkaan 26 vuoden ja toisen ehdokkaan 18 vuoden kokemus. Siis politiikka tekee harvat ja valitut kokeneiksi ja päteviksi, toiset se näköjään invalidisoi ja saa työkyvyttömiksi. Näinkö todellakin?

Pakostakin tulee mieleen Täällä Pohjan tähden alla -romaani. Siinä ruustinna keräsi nimiä adressiin ja ihmetteli, eikö Laurtilan Anttoo osaa kirjoittaa. Anttoo vastasi ykskantaan: milloin osaan, milloin en.

Tyhjä ei paljon paina

Menot