Uutiset

Hykin abien katkeransuloiset hyvästit

Erinäiset saduista, sarjakuvista, tv:stä sekä historiasta tutut hahmot, kuten Lumikki, Obelix, Jani-Petteri ja Aadolf Hitler viihtyivät sulassa sovussa toistensa seurassa torstaina Hämeenlinnan yhteiskoulun lukiossa (HYK).

Abiturientit olivat antaneet perinteisenä penkkaripäivänä mielikuvitukselle siivet pukujen valinnassa, eikä riemulla ollut rajoja, kun abit juhlivat pitkän koulutaipaleensa taittumista loppusuoralle.

Ilmassa oli kuitenkin myös haikeutta, sillä tulevat ylioppilaat ovat viimeiset, jotka lukiosta valmistuvat. Kaupunki on päättänyt lopettaa lukion, ja oppilaat siirtyvät ensi lukuvuoden alusta Lyseon ja Kaurialan lukioihin.

-Ihan hienoa, että sain käydä lukion loppuun Hykissä. Onhan se vähän surullista, että kaikki laitetaan nyt isoihin yksiköihin ja tunnelmallinen, pieni lukio lopetetaan, pohtii Obelixin asun pukeutunut Aliisa Nissi.

-Täältä jää paljon hyviä muistoja. On ollut hyvä olla pienessä koulussa, jossa kaikki tuntevat toisensa ja kaikille voi mennä puhumaan, miettii Reko Laaksonen Hitler-viiksiensä takaa.

-Olen täysin valmis jättämään lukion, mutta onhan koulun loppuminen äärimmäisen surullista. Opettajien huolenpito oppilaista on ollut loistavaa. Esimerkiksi huonosti menneen preliminäärin jälkeen opettaja lähetti minulle viestin, että kyllä se historia saadaan vielä sujumaan, kertoo käärmeenlumoajaa esittänyt Liisa Keskinen.

Jatkokoulutus tähtäimessä

Nuorilla on katse jo tulevaisuuteen ja suunnitelmatkin selvillä aika pitkälle.

-Olen ihan valmis lähtemään Hämeenlinnasta. Maailma odottaa. Tätä ei ehkä pitäisi sanoa, ettei tule paineita, mutta haen Turun oikeustieteelliseen, Liisa Keskinen paljastaa.

-Kielet ja kauppatieteet kiinnostavat. Kesällä on kuitenkin ensin edessä armeija. Kyllä tämä aikuistuminen vähän jännittää, mutta asioilla on tapana järjestyä, Reko Laaksonen sanoo.

-Lukion loppuminen on vapauttavaa, kun muodollisuudet ovat alta pois. Nyt pääsee valitsemaan, mitä oikein haluaa tehdä. Aion hakea lääketieteelliseen Turkuun. Olen kiinnostunut ihmisen biologiasta ja luonnontieteistä, Aliisa Nissi kertoo.

Torstaina ajatukset kuitenkin keskittyivät penkkariajeluun ja illalla Turusta lähteneeseen abiristeilyyn.

Opettajilla vaisut tunnelmat

Lukion äidinkielenopettaja Hanna Kantola seurasi pihalla abien riehaa ja busseihin ahtautumista suru puserossa.

-Tuntuu hirveän haikealta, että siinä menee viimeinen abiporukka. Heidän kanssaan on ollut kiva tehdä töitä viimeiseen asti. Toivon, että lukioasiassa olisi päästy muunlaiseen ratkaisuun, 18 vuotta Hykissä opettanut Kantola toteaa.

Hän itse siirtyy opettajaksi Lyseoon.

Karkkisateessa kuvia abi-veljestään oli ottamassa lukion tokalla oleva Niina Sibakov. Hänellä edessä on koulunvaihto Lyseoon viimeiseksi lukuvuodeksi.

-Hieman harmittaa, jos opettajat kovasti vaihtuvat ja jos koulunvaihto vaikuttaa numeroihin, mutta ei tälle voi mitään.

Edessä hänellä oli torstai-iltana omat vanhojentanssit Hämeenkaaressa ja tänään perjantaina omassa koulussa.

-Olen odottanut tätä ala-asteelta asti. Vihdoin pääsen tanssimaan! (HäSa)

Mainos