Uutiset

Hylätty maali närästi

Kahdeksan ja puoli minuuttia jäljellä ja odotettavissa oli hieno loppu HPK:n ja Tapparan välisessä jääkiekon liigaottelussa. Zach Hamill oli juuri kaventanut ylivoimalla 2–1:een, ja Kerholla oli riittävästi aikaa juonia vielä tasoitus.

Eipäs kuitenkaan. Ottelun videotuomaristo päätyi hylkäämään Hamillin osuman potkuna, vaikka kovin moni ei sitä sellaisena pitänyt vielä lukemattomien videolta katseluiden jälkeenkään.

– Liu’uttaminen katsotaan myös potkuksi. Tuossa tilanteessa luistin on poikittain, kiekko tulee sivusta ja jalka liikkuu kiekon tulosuuntaan, puolusti otteluvalvoja Juha Pajunen päätöksiään.

Hamill ei voinut ymmärtää, miksi maalia ei hyväksytty.

– Turhauttaahan se, ettei maalia hyväksytty. Minun mielestäni se oli tietysti maali. En edes nähnyt mistä kiekko tuli. Menin maalin eteen, kiekko vain osui minuun ja meni sisään, Hamill sanoi vaisuna.

Osuma liian myöhään

Kanadalainen teki HPK:lle maalin vajaat kaksi minuuttia ennen loppua Petteri Nikkilän ja Eero Somervuoren syötöstä, mutta HPK:n kiri kaatui puoli minuuttia ennen loppua. Elmeri Kaksonen katkaisi Somervuoren syötön ja pääsi kuljettamaan kiekon tyhjään HPK-maaliin.

– Tämä oli meille iso ottelu. Vastustaja on tietysti hyvä joukkue. Mielestäni pelasimme kuitenkin hyvin. Pidimme kiekkoa, mutta annoimme sitten vastustajalle pari maalia. Nyt meidän pitää päästä tästä nopeasti yli, ja keskittyä lauantain otteluun, hän muistutti.

HPK:n ja Ässien tilanne pysyi pudotuspeliviivan tuntumassa samana, sillä porilaiset hävisivät oman ottelunsa Jyväskylässä. Joukkueiden välinen ero on neljä pistettä, kun kummallakin on yhdeksän ottelua pelaamatta.

– Nämä ovat jo kuin pudotuspelejä. Nyt pitää olla valmiina Kärppiä vastaan, Hamill toisti.

”Maali sinne ja maali tänne”

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen puuttui niin ikään hylättyyn maaliin.

– Pelasimme ihan niin kuin suunnittelimme, mutta tällä kertaa kaveri teki kolme maalia ja me yhden. Ainoa mikä jää kaivelemaan, niin kyllä minua ihmetyttää meidän hylätty maalimme. Se närästää helvetisti. Miten ihmeessä videovalvoja näki sen takajalkapotkumaaliksi. Maali sinne ja maali tänne. Varmaankin olisimme saaneet vielä kunnon kirin päälle, mutta se on jossittelua, Arvonen sanoi.

Pajusen selityskään ei lämmittänyt HPK-valmentajaa.

– Minä olen nähnyt nauhoja ja valokuvia kaikennäköisistä tilanteista, mutta antaa olla, hän tyytyi sanomaan.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli tietenkin tyytyväinen vierasvoittoon. Tappara on pelannut vahvaa kevättalvea ja näyttää olevan valmiina maaliskuussa alkaviin pudotuspeleihin.

– HPK oli odotetun kova. Tiesimme, minne tulemme ja tämä oli meiltä tällä kertaa puolustustaistelu. HPK piti kiekkoa varmaankin 80–20. Se loi vaarallisia paikkoja päätypelistä, mutta ylivoima oli tällä kertaa se, missä pystyimme olemaan tänään vastustajia parempia. Tiedä sitten, mitä olisi käynyt, jos se yksi maali olisi hyväksytty, Tapola mietti.

Tapparasta onnistuivat maalinteossa Kaksosen lisäksi kahden pelaajan ylivoimalla onnistunut Kristian Kuusela ja joukkueen toisen maalin tehnyt Jarkko Malinen. (HäSa)

Asiasanat