Uutiset

Hylätyille kissoille annettava kuolettava piikki

Olen vuosien varrella seurannut kissojen ja koirien myydään -ilmoituksia. Ennen vanhaan niitä annettiin. Herää kysymys: miksi näin? On kaiken maailman kenneliä ynnä muuta eli bisnestä eläinten kustannuksella.

Kissojen orpokotien omistajat saavat sinne tuoduista eläimistä 20 euroa vuorokaudessa. Ja siellähän niitä riittää. Eläimiä viedään tarhoihin vuosittain tuhansittain. Niiden paikka ei ole pienissä kopeissa, vaan ne tarvitsevat virikkeitä ja kaikkea niiden elämään kuuluvaa.

Varsinkin syksyllä ennen muinoin ihmiset tyrkyttivät kissanpentuja puoliväkisin, olihan talvi tulossa. Nyt saa lukea, että pennuista tehdään varauksia.

Kissoja ja koiria tulee aina olemaan. Sisäkissaksi sopii persialainen ja angorakissa, koirista esimerkiksi kiinanpalatsikoira ja maltan rotu. Toki nekin tarvitsevat eläimille kuuluvaa vapautta.

Luin Hämeen Sanomista uutisen kauhistuttavasta fiv-taudista.

Kissakotiin ei saa viedä sellaisia eläimiä, joille ei ole tehty lääkärintarkastusta.

Hylättyjä ja villikissoja on ja ne kuljeskelevat ruokaa hakemassa ja varsinkin pakkasella niille annetut ruuat ja juomat jäätyvät. Kissanpentuja löytyy jäätyneinä. Omistaja ei aina välitä.

Henkilö saattaa ruveta hoitamaan, ja mirri antaa pikkuhiljaa silitellä ja niin saattaa olla aika ottaa kissa syliin ja viedä eläinlääkäriin. Sydäntä kouristaa, itku saattaa tulla, kun luottamus eläimen luottamus on saavutettu. Ja sitten alkanut ystävyys on loppu. Miten tästä taas eteenpäin? Maailmassa on kärsimystä. Tässä yksi tapaus, ihmisen aiheuttama.

Eläin on ihmisen paras ystävä

Päivän lehti

29.1.2020