Uutiset

Hylätyt veneet huutokaupataan

Tämän kesän retkiin saattaa saada veneen yllättävän halvalla. Viime vuonna rannoilta kerättyjen hylättyjen veneiden huutokauppa Luotsin Rakennuskierrätyksessä jatkuu toukokuun 20. päivään asti.

– Veikkaisin, että ihan hyvän veneen voi itselleen saada sadallakin eurolla. Korkeimmillaan hinnat nousevat varmaan 300-400 euroon, arvioi Luotsin Rakennuskierrätyksen myymäläpäällikkö Tapio Korpaeus.

Suurin osa huutokaupattavista paateista on soutuveneitä, mutta myös muutama moottoriveneeksi kelpaava, tasaperäinen vene on kaupan. Pohjahinnat ovat noin 30-200 euroa, ja myynti suoritetaan avoimena huutokauppana. Osa veneistä on kunnoltaan lähes uuden veroisia, mutta muutaman veneen kimpussa saa uusi omistaja nikkaroida tovin ennen vesillelaskua.

Vaikka huutokaupan järjestämisestä vastaa Luotsin Rakennuskierrätys, menee tuotto veneet keränneelle kaupungin luontopalveluille.

Lisää venepaikkoja kaivattaisiin

Hämeenlinnassa kerättiin viime kesänä ensimmäistä kertaa laajamittaisesti vääriin paikkoihin jätettyjä veneitä. Vaikka luvattomien veneiden siirtäminen toi uutta tilaa, uusille venepaikoille riittäisi kysyntää.

Seppo Suoranta kaupungin luontopalveluista kertoo, että esimerkiksi Tervanimessä ja Sairiossa numeroituja venepaikkoja joutuu jonottamaan pitkänkin aikaa. Vapaita paikkoja löytyy kuitenkin aina jostain, vaikka suosikkiranta olisi jo täynnä.

Uusia venepaikkoja saattaa olla tulevaisuudessa tulossa, mutta esimerkiksi suositussa Tervaniemessä veneille ei voida antaa enempää tilaa.

– Kaikkia rantoja ei tietenkään voi varata veneille. Ei se ole nättiä, jos lasikuitu loistaa joka paikassa, Suoranta sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic