Uutiset

Hymy huulilla kotimatkalle

Paljon enempää ei voi yhdessä jääkiekko-ottelussa tapahtua kuin mitä JYP ja HPK lauantaina Jyväskylässä tarjoilivat.

Oli palohälytys ennen peliä, Kerhon salamamaali, JYP:n hurja takaa-ajo kolmannessa erässä, voittomaali puolitoista minuuttia ennen loppua, kavennus 39 sekuntia myöhemmin, mahdollisen tasoitusmaalin tarkastaminen videolta 25 sekuntia ennen päätössummeria ja kotijoukkueen Ramzi Abidin typerä Craig Schiran päähän kohdistunut taklaus pelin jo päätyttyä. Vähemmästäkin hengästyy.

Pääasia kuitenkin oli, että HPK että Liigassa kauden ensimmäisen kolmen pisteen vierasvoittonsa. Se tuli vielä ansaitusti, vaikka JYP lopussa pistikin kovan paineen Kerhon maalille. Niinhän kotijoukkue takaa-ajoasemassa tuppaa tekemään.

– Peli on aina tuollaista, kun olemme pari maalia edellä ja kaveri tulee päälle minkä kerkeää, muistutti HPK:n maalissa erinomaisesti pelannut Frans Tuohimaa.

”Ei se ollut maali”

Tuohimaa tiesi jo ennen videotarkistusta, että kiekko ei ylittänyt maaliviivaa, vaan jäi hänen varusteisiinsa. Jani Tuppurainen pääsi yrittämään maalintekoa Eric Perrinin oivasta syötöstä alle puoli minuuttia ennen loppua.

– Ei se ollut maali. Kiekko oli minulla koko ajan sylissä., mutta totta kai tilanne jännitti, kun sitä kerran tarkastettiin. En tiedä, mitä videolta katsotiin. Todennäköisesti sitä, ylittikö kiekko maaliviivan. Siinä tapauksessa olisin käynyt itse kuumana, kun vastustaja yritti työntää minua poikittaisella maaliin, HPK:n maalivahti kertoi.

Viimeisen minuutin sulaminen olisi tuntunut Kerho-leirissä karsealta, sillä vierasjoukkue meni 3–1-johtoon Otto Paajasen maalilla ajassa 58.27.

Tuohimaan mukaan HPK:n maalissa on tällä hetkellä kiva pelata. Kenttäpelaajat auttavat maalivahteja illasta toiseen moitteettomasti.

– Tänäänkin meillä oli hirveä määrä laukausten blokkaamisia. Pelaajat laittavat kroppaa likoon todella hienosti. Pakit varmasti luottavat tällä hetkellä meihin molempiin maalivahteihin. Me kyllä luotamme omaan puolustukseemme. Se on iso asia tätä hommaa, Tuohimaa muistutti.

Rehellinen kilpailutilanne

Tuohimaalla ja Juuse Saroksella on rehellinen kilpailutilanne. HPK:lle tilanne on mainio, sillä kumpikin maalivahti torjuu jatkuvasti hyvin.

– Olemme hyviä kavereita ja meillä on hyvä tandemi. Juuse on loistava tyyppi ja tervepäinen hieno ihminen. Hänen kanssaan on hieno työskennellä.

Tuohimaa muistutti, että Jere Sallisen, Teemu Rautiaisen ja Paajasen maaleilla tullut vierasvoitto oli tärkeä.

– Pelimme on ollut ailahtelevaista. Tämä oli tärkeä voitto, sillä aiemmin emme ole ollut vieraissa kovin hyviä. Kotona olemme tehneet hirveästi maaleja ja tarjottu kotiyleisölle hyvää viihdettä, Tuohimaa arvioi.

Hän näki maaliltaan aitiopaikalta Abidin sikailun Schiraa kohtaan, eikä pitänyt näkemästään.

– En ymmärrä, miksi hän kävi summerin soitua taklaamassa päähän. Yleensä pohjoisamerikkalaiset kunnioittavat otteluiden loppuja, eikä niiden ratkettua lähdetä tekemään tuollaista. Enemmän se on ollut eurooppalaista toimintaa. Jos tuollaisia pitää yleensä tehdä, tekisi sen edes siten, että oma joukkue herää, Tuohimaa tuomitsi.

HPK pelasi edelleen ilman kapteeniaan Ville Viitaluomaa. Kerhon ykkösketju pääsi kuitenkin tehoille, kun Sallinen iski avausmaalin Tuomas Santavuoren ja Joonas Vihkon esityöstä. Vihko oli syöttämässä myös Paajasen maalia.

JYPin molemmat maalit teki Miika Lahti. Lahti johti muutenkin hyvin kotijoukkueen ykkösketjua, jossa laidoilla pelasivat Ossi Louhivaara (0+2) ja Max Wärn (0+1). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

18.1.2020