Uutiset

Hyökkäystrio nautiskeli Härmälle pisteet

Taru Penttilä (os. Laihanen) auttoi kahdella maalillaan Härmän naiset hienoon kotivoittoon Ylöjärven Ilveksestä naisten Ykkösen pohjoislohkon ottelussa torstaina Kaurialassa. Neljän vuoden tauon jälkeen pelikentille palannut Penttilä oli muun joukkueen tavoin oivalla pelipäällä 3–0 (1–0) päättyneessä ottelussa.

Ottelun alku toi mieleen keskiviikon MM-välierän Argentiinan ja Hollannin välillä, sen verran varovaisesti ja vähillä maalipaikoilla edettiin ensimmäiset 20 minuuttia. Tämän jälkeen Härmä alkoi kuitenkin saada peliinsä enemmän sykettä ja jakson puolivälissä se loi kaksi hyvää maalipaikkaa minuutin välein.

Ensin Alisa Ollikainen pääsi laukomaan 16 metristä mutta Ilveksen maalivahti Saara Viitanen torjui. Seuranneesta kulmapotkusta toppari Iida Laaksi pääsi puskemaan niukasti ohi maalin.

Kovin kauan ei kuitenkaan yli satapäinen yleisö joutunut kotijoukkueen maalia odottamaan. Suvi Saalimo puhkoi hienolla syötöllä Ilveksen puolustuksen ja ex maajoukkuekärki Taru Penttilä viimeisteli yhdellä kosketuksella ohi Ilvesvahti Viitasen. Muutama minuutti tästä, ja kaksikko löysi jälleen toisensa mutta tällä kertaa pallo karkasi juuri ratkaisevalla hetkellä Penttilän jalasta.

Jakson lopulla hyvin Härmän hyökkäystrion täydentänyt Alisa Ollikainen oli päästä läpiajoon, mutta Saara Viitanen tuli maaliltaan hyvin vastaan ja katkaisi tilanteen. 

Lopullinen ratkaisu vasta lopussa

Toinen jakso oli paljon ensimmäistä tilanne rikkaampi ja varsinkin jakson alussa vierasjoukkue painoi peliä väkisin Härmän päähän. Varsinkin nopea laitahyökkääjä Liisa Kuuloja haastoi laidallaan Laura Långvikin useasti yksi vastaan yksi -tilanteisiin, mutta Härmän laitapuolustaja selvisi urakasta lopulta voittajana.

Muutaman kerran ylöjärveläiset pääsivät murtautumaan läpi Härmän puolustuslinjan, mutta varman ottelun kotijoukkueen maalilla pelannut Sara Inget selvitti tilanteet tyylikkäästi.

Tapahtumat kentällä vaihtelivat päästä päähän kunnes viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Taru Penttilä otti pitkän syötön taidokkaasti rangaistusalueella rinnalla alas ja laukoi pallon toisella yrittämällä Ilveksen maaliin. Osuma oli upeasti ainakin tilapäisesti hämeenlinnalaiseen jalkapalloiluun palanneen Penttilän kolmas toisessa ottelussa.

Erotuomarin myöntämällä lisäajalla Alisa Ollikainen sinetöi ottelun loppunumerot, kuinkas muuten kuin Penttilän ja Saalimon esityöstä.

Laihanen tyytyväinen Härmän peliin

Härmän päävalmentaja Jussi Laihanen oli ottelun jälkeen iloinen hienosta voitosta ja kehui myös vastustajan peliä.

– Toinen peräkkäinen voitto tuntuu hyvältä ja naisten esitys hyvää vastustajaa vastaan oli erinomainen. Hieman liikaa vielä hätäillään ratkaisusyötön kanssa ja maltti unohtuu pelistä välillä. Suvin ja Tarun historialla on lupa odottaakin tällaista esitystä, ja Alisa täydentää kaksikkoa hienosti. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Jussi Laihanen jutteli.

Taru Penttilä auttoi Härmää siskonsa Sannan (Laihanen) kanssa poissaolojen ajan, mutta jatko joukkueessa on vielä epävarmaa.

– Minulla on alle vuoden ikäinen lapsi ja asun Helsingissä, joten haastavaa jatko Hämeenlinnassa tulisi olemaan. Nautin kuitenkin pelaamisesta taas neljän vuoden jälkeen ja varsinkin Suvin (Saalimo) kanssa ajatukset tuntuvat menevän kentällä edelleen yhteen, Taru Penttilä totesi.

Härmä jatkaa pelejään reilun viikon päästä Petolahdella. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic